Op de Kook toe

Bij mensen die alleen voor zichzelf een potje moeten koken, een dieet volgen of het financieel niet breed hebben, verflauwt vaak het plezier om veel aandacht te besteden aan het bereiden van een maaltijd.

Op de Kook toe

brengt mensen bij elkaar om dat plezier en die aandacht voor het koken van een gezonde maaltijd weer opnieuw te ontdekken. 

Een gezonde en smakelijke maaltijd bereiden hoeft niet ingewikkeld te zijn. Rond een gedekte tafel, in een sfeer van vriendschap en vertrouwen, delen mensen makkelijker hun verhalen. Daarbij kunnen waardevolle herinneringen ontstaan. 

Begeleiding

De begeleiding van het project Op de Kook toe is in vertrouwde handen van een enthousiast team van vrijwilligers, waarbinnen Tamara Breton de coördinerende taken op zich heeft genomen. 

Twee onderdelen

Op de Kook toe bestaat uit twee onderdelen die onderling nauw met elkaar verbonden zijn:

a. Inzamelingsactie voor de Voedselbank

vanaf november 2013 vullen de Leidse kerken het bestaande voedselpakket van cliënten van de Voedselbank aan door gericht eiwitrijke producten in te zamelen. Medewerkers vanuit De Bakkerij zullen deze inzamelingsacties steeds nieuwe impulsen geven.

b. Kookateliers

van drie bijeenkomsten waarin telkens acht à tien deelnemers leren een goedkope en gezonde maaltijd te bereiden met eenvoudige ingrediënten en daarmee hun kijk op voeding verbreden. De thema’s van de bijeenkomsten zijn:

- Voeding en gezondheid: Kan gezond en goedkoop eten ook lekker zijn?
- Voeding en budget: Moet je rijk zijn om gezond te kunnen koken?
- Voeding en zingeving: Kan een andere kijk op eten je leven verrijken?

Zie voor meer info: www.opdekooktoe.nl

De projectmedewerkers streven ernaar het komende jaar 15 kookateliers te organiseren.

Wilt u mensen even uit hun sociaal isolement halen, een steuntje in de rug geven bij geldzorgen of gezondheidsproblemen? Vindt u het leuk om hun kook- en eetgewoonten op een creatieve manier en in een gezellige omgeving te verbeteren? Meldt u dan aan als begeleider of gastvrouw voor de kookateliers van Op de Kook toe.

Bel of stuur een mailtje naar Tamara Breton:
E: info[at]opdekooktoe[dot]nl
T: 071 - 51 44 965
(ook voor meer informatie)


Op de Kook toe werd mede mogelijk gemaakt door:

 

 

Bijlagen: