Zomerbonnenactie 2024 afgerond!

Jaarlijks organiseert De Bakkerij samen met de Stichting Urgente Noden de Zomerbonnenactie. Wat is er fijner dan de zomer te beginnen met een extraatje?
Of om ook eens een ijsje of wat lekkers voor je kinderen te kopen? Voor minima is dit niet vanzelfsprekend. Daarom is de Zomerbonnenactie een welkome aanvulling en een 'onverwacht cadeautje' voor deze doelgroep. Dit jaar meldden 44 hulpverlenende instanties in de regio Leiden weer vele huishoudens aan.
In totaal zijn met deze actie 5.647 boodschappenbonnen ter waarde van €10 uitgereikt. Dat zijn 744 bonnen meer dan in 2023.


Zomerbonnen
Zomerbonnen worden verstrekt aan huishoudens in Leiden e.o. die door omstandigheden moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Het betreft gezinnen die op of onder de armoedegrens leven en door erkende hulpverlenende organisaties worden aangemeld. Ieder huishouden ontvangt één boodschappenbon van €10 en voor ieder gezinslid komt er nog een bon bij. De afgelopen jaren was er een sterkere stijging te zien van steeds meer alleenstaanden voor wie zomerbonnen worden aangevraagd. De Armoedemonitor stelt ook dat eenoudergezinnen en alleenstaanden het vaakst tot de minima behoren.
We hebben voor 2024 de begroting verhoogd om de éénpersoonshuishoudens een extra bon te kunnen geven.

Onze hartelijke dank!

We danken, mede namens alle huishoudens die we ook dit jaar weer wat extra financiële ruimte konden bieden, alle particulieren, fondsen en instellingen van harte voor hun bijdrage aan de Zomerbonnenactie 2024.
In het bijzonder willen we het Caritasfonds Leiden bedanken voor hun jarenlange trouwe bijdrage aan onze Zomerbonnenactie.