Nieuws

 • Vacature projectmedewerker M25

  Wil jij bijdragen aan een inclusievere stad?
  Vanwege het vertrek van onze collega zijn wij per direct op zoek naar een:

  Projectmedewerker M25

  Een mooie kans voor iemand die in een kleine, informele en bezielde organisatie samen wil werken met gedreven collega’s, die een verschil willen maken.

  Ga jij deze uitdaging aan?

 • Nieuwsbrief januari 2023

  Inmiddels is het al weer tijd voor de vijftiende nieuwsbrief van januari 2023. Mocht u nog geen Bakkerij Bericht ontvangen hebben? Geen nood: u kunt zichzelf heel eenvoudig aanmelden via ons mailadres: info[at]debakkerijleiden[dot]nl. En als u geen prijs meer stelt op onze nieuwtjes en wetenswaardigheden in uw mailbox dan kunt u zich via een simpel linkje onderaan de nieuwsbrief ook weer even makkelijk afmelden. 

 • Ouderwets gezellig!

  John van Tilborg neemt bloemen in ontvangst van Bert Verweij

  Het was weer een ouderwetse gezellige drukte in De Bakkerij aan de Oude Rijn te Leiden, waar na 2 jaar (!) de gezamenlijke Nieuwjaarsontmoeting van de Protestantse en Katholieke Diaconieën weer kon plaatsvinden op de 3e vrijdag van januari!

  Conciërge en vele vrijwilligers waren van tevoren druk geweest met het klaarzetten van de hapjes, drankjes, de bloemen, de aankleding van het Atrium, de Ovenruimte en de Turfzaal. Zo tegen half 5 druppelden de gasten binnen. Om elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar. En elkaar bij te praten. 

 • Broodpenningen met oorkonde!

  Ingrid neemt voor de Ekklesia Taalgroep de broodpenning in ontvangst van Marc Horst

  Traditioneel worden tijdens de Nieuwjaarsontmoeting broodpenningen met oorkonde uitgereikt. De geschiedenis van broodpenningen gaat terug naar de tijd toen armen langskwamen voor turf en ruilden ze ook de broodpenning, die zij na afloop van de kerkdienst ontvingen in de Armenkerk aan de Lammermarkt, voor een versgebakken brood bij de Armenbakkerij aan de Oude Rijn.