Nieuws

 • Hangt u ook een tasje klaar?

  Ook de Voedselbank heeft het moeilijk in deze coronatijd. Er melden zich meer mensen aan, maar er komen nu minder levensmiddelen binnen. Inzamelingsacties bij supermarkten zijn niet echt coronaproof. Dus doen we het dit jaar anders...
  Op maandag 14 december gaan jongeren van M25 Leiden van het Bonaventuracollege bij mensen in Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest thuis boodschappen ophalen voor de Voedselbank Leiden e.o.

 • Een koninklijk geschenk

  Hoewel we, net als iedereen in ons land, de corona langzamerhand wel zat zijn, komen er onverwacht toch nog drie kroontjes langs in Leiden. Het traditionele Kerstdiner voor dak- en thuislozen in de Marekerk kan dit jaar helaas niet doorgaan, maar we willen onze gasten natuurlijk niet teleurstellen.
  Dus de drie koningen maken, op ons verzoek, op woensdag 16 december a.s. een omweg via Leiden met een oosterse take-away en geschenken voor alle dak- en thuislozen en ongedocumenteerden in onze stad.

 • Kerstcollecte 2020

  Ook dit jaar wordt er tijdens de Kerstvieringen weer gecollecteerd voor de komende Zomerbonnenactie (informatieflyer). Afgelopen zomer werden we midden in de eerste coronagolf verrast door een ongekende toename van 40% in het aantal aanvragen van 49 hulpverlenende instellingen en organisaties voor de Zomerbonnenactie 2020. Zomerbonnen zijn boodschappenbonnen voor mensen die het financiëel moeilijk hebben of aan de rand van de samenleving staan.

 • Het eerste huis gevonden, nog vier te gaan

  COOL, het Comité Opvang Ongedocumenteerden Leiden, is verheugd dat Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen (STUV) en woningcorporatie De Sleutels het mogelijk maken om het eerste huis voor ongedocumenteerden in gebruik te nemen. Per 1 januari 2021, de dag waarop STUV haar activiteiten beëindigt, huurt De Bakkerij de eengezinswoning in de Hoge Mors om de meest kwetsbare ongedocumenteerde medeburgers te voorzien van een dak boven het hoofd nu de dagen weer korter, natter en kouder worden.