Welkom Miquela!

Na het vertrek van Paula van Kalmthout is Miquela Neyda per 1 februari de projectmedewerker bij Oma gaat op Stap in De Bakkerij. Dit project koppelt een vrijwilliger aan een oudere, een oma of opa, die er graag eens uit wil, maar dat alleen niet meer kan.

Maatschappelijk betrokken
Miquela is geboren en getogen in Leiden en deed o.a. werkervaring op als vrijwilligerscoördinator bij stichting Exodus en bij de hulpdienst van de SP. Ze is actief bij Leiden Inclusief, een initiatiefgroep vanuit de gemeente Leiden om racisme en discriminatie tegen te gaan. Ook is ze betrokken bij Mapping Slavery, waar het slavernijverleden en het erfgoed van het Nederlandse koloniale rijk in Leiden in kaart worden gebracht.

Ouderen
Over De Bakkerij had Miquela weleens gelezen maar toen ze de vacature voor projectmedewerker onlangs voorbij zag komen is ze de website eens goed gaan bekijken. De christelijke identiteit en het helpen van mensen aan de rand van de samenleving spreken haar erg aan: “De Bakkerij volgt continu de ontwikkelingen in de maatschappij, staat open voor nieuwe ideeën en start nieuwe projecten waar nodig”. Miquela is van mening dat ouderen een onderbelichte groep zijn in de maatschappij en aandacht nodig hebben. Ze dacht: ’ik ga solliciteren!’

Aanpakken
Miquela is van het type ‘eerst goed luisteren, maar daarna wel aanpakken!’ “Het werk in De Bakkerij is nooit saai!”, dat heeft ze inmiddels wel ondervonden.

Veel succes!
Miquela woont in Voorschoten samen met haar 2 jongens van 4 en 6 jaar. In haar vrije tijd zingt ze in een koor, kookt en sport ze graag en onderneemt ze activiteiten met haar kinderen. Ze is op dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend aanwezig in De Bakkerij. We wensen haar veel succes bij Oma gaat op Stap!