Een nieuw Ontmoetings-bankje voor De Bakkerij! Doet u mee??

Het houten bankje vóór Diaconaal Centrum De Bakkerij is niet meer uit het straatbeeld van de Oude Rijn weg te denken. Er wordt op gezeten, gepraat, gerookt en geslapen. Alléén, in groepjes, tijdens pauzes of trainingen, een rustpuntje voor medewerkers, vrijwilligers, toeristen en menig mens die met zijn ziel onder de arm door de stad zwerft. Het is een kleinood dat symbool staat voor de manier waarop wij present willen zijn in de Leidse samenleving: op een laagdrempelige manier mensen ondersteunen, een moment van rust gunnen om te ont-moeten, gewoon even te zijn want daar hebben sommigen al een dagtaak aan, terwijl we met onze benen stevig op de grond staan en voeling en voeding houden met de stad, ons netwerk van sociale partners. Na het geweldsincident dat afgelopen zomer zich in ons pand heeft voltrokken, heeft het bankje nog een andere functie gekregen – het is een plek geworden van herdenken en herinneren, rouwen, elkaar vasthouden en weer doorgaan. De bloemenzee die daags na het incident spontaan ontstond op, boven en naast het bankje, sterkt onze harten nog steeds tot op de dag van vandaag.

Het bankje is aan vervanging toe. De tand des tijds en de grillige Nederlandse weersomstandigheden hebben de stevigheid behoorlijk aangetast. Tijd dus om op zoek te gaan naar een vervanging. Een sober doch stevig exemplaar, waarop we weer jaren gesprekken kunnen voeren, kunnen ont-haasten en ont-moeten. Met elkaar verhalen delen, naar elkaar luisteren, zwijgend verbinding zoeken in nabijheid en met oprechte nieuwsgierigheid naar die Ander.

In nagedachtenis aan onze omgekomen balievrijwilliger Krijn, willen wij een gegraveerd messing plaatje bevestigen op het nieuwe bankje. Of een tekst in de houten leuning laten branden. We zijn nog op zoek naar de juiste woorden, maar een ding is zeker: Krijn was sociaal, betrokken, meelevend en altijd in voor een praatje. Hij verrichtte zichtbaar en onzichtbaar vele vrijwilligerstaken in de kerk en bij diverse sociaal maatschappelijke organisaties.

Voor het bankje en de tekst zijn we op zoek naar €800,- tot €1.000,-. Doet u mee? Met vele kleine of minder kleine beetjes kunnen we hopelijk medio juli het nieuwe bankje ceremonieel in gebruik nemen! U kunt uw donatie overmaken op: NL 46 INGB 0000 097065 t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Leiden o.v.v. Ontmoetingsbankje.

Alvast veel dank voor iedere bijdrage die wij mogen ontvangen!