Noodopvang Ter Apel in Leiden

Imani en SukaDuka 

Sinds kort heeft De Bakkerij twee opvanghuizen om te voorzien in (tijdelijke?) noodopvang voor gasten uit Ter Apel. 

In april mochten wij een nieuw gezin verwelkomen in onze noodopvang Imani. Het betreft een alleenstaande moeder uit Oeganda met een zoon van 12 en een dochter van 10. En later volgden gasten uit Somalie en Syrie. In huize Suka Duka is het wachten op de eerste bewoners. Deze kwamen deze week: twee gezinnen uit Iran.

Weet u nog? Makaazi Ya Imani is Swahili en staat voor 'Huis voor (herwonnen) geloof en vertrouwen'. SukaDuka is een bekend begrip in het Indonesich/ Bahasa en staat voor Lief en Leed, of de 'ups and downs' in het leven. Dat de bewoners van dit huis zowel het goede als het moelijke in het leven met elkaar mogen delen en dat De Bakkerij een (tijdelijk) thuis mag zijn om hier plek aan te bieden. 

Oproep

Voor de nieuwe bewoners is het, afhankelijk van hun achtergrond en situatie (kinderen of niet), fijn om verschillende vrijwlligers te hebben die wekelijks of af en toe langs komen voor een kopje thee, laagdrempelige taallessen of activiteitenof iets leuks voor de kinderen. Heb jij hier tijd voor en zin in? De duur is enkele maanden tot maximaal een half jaar. We horen het graag! Meer informatie of aanmelden via De Bakkerij, info[at]debakkerijleiden[dot]nl - 071-514 49 65

Een nieuw avontuur ..

“Het was een zware dag vandaag”….De ietwat vervormde stem van de vertaal-app uit mijn mobiel klinkt vlak en emotieloos. Ik kijk naar vader en moeder en zie tranen in hun ogen. Tranen van verdriet dat ze binnenkort Leiden en de oecumenische geloofsgemeenschap De Regenboog gaan verlaten om met hun herenigd gezin te gaan bouwen aan een nieuwe toekomst elders in Nederland. Tranen van dankbaarheid ook. Intense emoties die elkaar afwisselen tijdens het koffiedrinken na de viering. Ze worden toegezongen, velen schrijven liefdevolle woorden op de grote kaart die rond gaat. Met een tastbare herinnering aan ons stadje voor in de nieuwe keuken, zwaait Diaconaal Centrum De Bakkerij het gezin uit.
Lieve familie - na zeven maanden begint voor jullie een nieuwe avontuur. Een status, een eigen woning, een nieuwe stad die op jullie wacht. Wij wensen jullie alle goeds en veel zegen!