Hun Verhaal

Even er tussenuit

Op een maandagochtend belde de oma ons op. ‘Mijn dochter heeft zo’n nare tijd achter de rug, wij hebben zo’n nare tijd achter de rug, we zijn óp door alles wat er is gebeurd.’ Ze vertelde haar verhaal. ‘ Zou er niet een potje zijn om een weekje met elkaar op vakantie te gaan. We ,dat ben ik, mijn dochter en twee kleinkinderen. Ja, ik durf het bijna niet te vragen hoor, maar het zou zó lekker zijn, even er tussenuit’.

Ik luister naar haar verhaal. Er is veel gebeurd in het gezin. Huiselijk geweld, huisuitzetting, op de urgentielijst voor een woning, en vorig najaar is de tweeling geboren. 
Het gezin behoort tot een van de vele minimagezinnen in Leiden en is bekend bij de hulpverlenende instanties. Ook De Bakkerij had al eerder iets voor de familie kunnen betekenen in de vorm van twee kaartjes voor het zwembad voor de kleindochter en haar vriendinnetje en tweemaal een babypakket. 
‘Wat zou het heerlijk zijn naar een vakantiehuisje in het bos. Even bijkomen van alles’. 
Binnen het diaconaal team is het snel schakelen, iedereen denkt mee. En zo weten we het Caritasfonds bereid om het huisje te sponsoren. En voor de reis met de Valys weten we het Lief en Leed potje van Oma gaat op Stap te gebruiken en stichting Dioraphte. De reactie is ontroerend, het gezin is zo blij!
Een week later.
 

Het is genieten!

Oma belt me op. ‘Ik wil even laten weten dat we zó genieten. Het is geweldig hier. Het huisje, het park, het bos. Morgen willen we de bus nemen naar Eerbeek, we hebben gehoord dat dat zo’n leuk plaatsje is. En we gaan iedere dag in bad. En naar het zwembad ook. En er komt iedere dag een eekhoorntje langs en die noemen we Paula. Ontzettend bedankt!’