'Het podium is voor iedereen!

Niet zomaar een slogan, het is een principe. Ik spreek met Tommy Sherif (36 jaar).

Tommy, geboren in Egypte, is in 2014 naar Nederland gevlucht om politieke redenen. Hij is activist, story-teller en performer bij Stichting 999 Geen Dienst Studio. Dit theatergezelschap stelt maatschappelijke en politieke onderwerpen aan de kaak, wil mensen met hun verhaal aanraken. Het gezelschap zet de spotlights op ouderen, daklozen, vluchtelingen, gender-vraagstukken. Zoekt verbinding in de diversiteit.  

Plannen zijn er genoeg: van 21 t/m 23 oktober vindt het Amalyashi festival plaats in Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp, Katwijk en Noordwijk (zie ook www.amalyashifestival.nl). Omdat het moeilijk is om een betaalbaar podium te vinden, wordt er gekeken naar de mogelijkheden van een mobiel theater. Alle techniek in de bus, het land rondrijden en uitstappen daar waar het kan. En dan is er is nog een grote droom: een theaterschool openen in Gambia.

Stichting 999 Geen Dienst Studio

Per 1 september neemt Tommy met zijn Stichting 999 Geen Dienst Studio intrek in De Bakkerij. Welkom!