Hawaï op de Kaag

Aan het woord zijn de leerlingen: "Op 10 juni 2022 organiseerden wij in samenwerking met Fonds 1818, Gemeente Leiden en Stichting Straatpastoraat een boottocht voor dak- en thuislozen.
Wij hebben meerdere keren met M25 om de tafel gezeten om te bespreken hoe we deze dag het beste vorm konden geven. We kozen als thema Hawaii.
Toen zijn we begonnen met het werven van fondsen om deze dag mogelijk te maken. Gelukkig konden wij rekenen op de projectmedewerkers van M25 en willen jullie daar voor bedanken.

De boottocht

Op 10 juni was de dag waar wij in spanning naar uitkeken, de boottocht.
Een mooie tocht langs de eilanden op de Kaag. Iedereen die de boot op kwam en dat wilde kreeg Hawaiiaanse versiering, bijvoorbeeld een ketting met regenbooggekleurde blaadjes. Dit was een groot succes. We hebben gezellig een praatje gemaakt, spelletjes gespeeld en lekker gegeten. Iedereen die dat wilde kreeg tijdens de tocht een paar broodjes, wat kroketjes en rundersalade mogelijk gemaakt door Rederij van Hulst.

Het was een groot succes!

Na en tijdens de boottocht kregen we veel reacties over hoe gezellig ze de boottocht vonden, dit was erg leuk om te horen."

 


Tim,  Lorenzo, Boris, Philo en Dylan van het Stedelijk Gymnasium Leiden.