De nieuwe predikant

ds Judith van den Berg-Meelis

In mei kom ik, Judith van den Berg-Meelis, als diaconaal predikant het team van de Bakkerij versterken. Na een korte inwerkperiode zal ik vanaf 1 juli de taken van Ton Snepvangers als teamleider van De Bakkerij overnemen. Iets waar ik me zeer op verheug en met plezier voor ‘terugkeer’ naar Leiden! 

Diaconie zit mij in het bloed

Op dit moment ben ik gemeentepredikant in Roermond, Limburg, in een zeer multiculturele, buurtgerichte en diaconale kerk. Voorheen heb ik in diverse diaconale functies gewerkt, o.a. vier jaar als uitgezonden predikant in West-Timor, Indonesië en als diaconaal pionier/ opbouwwerker voor de Lutherse diaconie in Amsterdam en Amstelveen. De passie voor het diaconale werk zit mij in het bloed, zou je kunnen zeggen.

Het begon met De Bakkerij

En dat begon allemaal met De Bakkerij! Toen ik in Leiden theologie studeerde maakte ik binnen mijn studie al kennis met De Bakkerij en was zodanig onder de indruk dat ik vanaf dat moment wist: dit is wat ik wil, hier ligt mijn passie! Vandaar dat ik de kans niet liet liggen toen deze vacature voorbij kwam en gelukkig was dat wederzijds :-)

Huis gezocht

De stad Leiden ken ik al goed omdat ik er samen met mijn gezin een kleine twintig jaar heb gewoond en er nog regelmatig terugkom. Dat maakt dat we met veel plezier terugkeren naar deze regio. Ik ben getrouwd met Haiko Meelis en samen hebben we drie (puber) kinderen. Op dit moment zijn we nog op zoek naar een betaalbaar gezinshuis (koop). Wie weet heeft u de gouden tip of kent u iemand die op het punt staat zijn woning te verkopen? Neem gerust contact op.

Tot ziens in Leiden of bij De Bakkerij, ik zie uit naar de kennismaking!

Judith van den Berg-Meelis

bereikbaar via
E: predikant[at]debakkerijleiden[dot]nl
T: 06-11 29 28 79