Schoon Water

Maandag 24 januari werd in het College van Diakenen van De Bakkerij de aftrap gegeven voor de eerste editie van het Leids Diaconaal Project. Dit jaar is er, op voordracht van de Diaconale raad van de Leidse Binnenstadsgemeente, gekozen voor het thema Schoon Water. Dit thema biedt mogelijkheden voor activiteiten in onze stad, zoals stadjutten i.p.v. strandjutten, het inrichten van een openbaar watertappunt of aandacht voor verantwoord watergebruik in de thuissituatie. Daarnaast nodigt het thema ook uit om steun te geven aan waterprojecten elders in de wereld, zoals het slaan van waterputten en het inrichten van sanitaire voorzieningen in rampgebieden of vluchtelingenkampen.

Het Leids Diaconaal Project

Het Leids Diaconaal Project is binnen de Protestantse gemeente Leiden de opvolging van het Avondmaalsproject. In de nieuwe opzet worden ook andere geloofsgemeenschappen van harte uitgenodigd om zich aan te sluiten bij dit initiatief en worden lokale geloofsgemeenschappen extra uitgedaagd om hun steun en inzet op een creatieve manier vorm te geven rond een specifiek diaconaal doel of thema.

Jaarlijks kiest een commissie vanuit de deelnemende kerken een nieuw thema of project. In januari wordt vanuit Diaconaal Centrum De Bakkerij de nodige informatie aangeleverd aan de betrokken geloofsgemeenschappen. Gedurende één of twee maanden zetten de deelnemende kerken zich vervolgens in voor het project van hun keuze via concrete acties en/of financiële ondersteuning.

Een menukaart met suggesties

Rond het thema Schoon Water werd dit keer een folder gemaakt in de vorm van een menukaart met diverse ingrediënten en suggesties die lokale diaconiegroepen of -beraden kunnen raadplegen om eigen activiteiten te organiseren in de maanden mei en juni 2022 rond het thema Schoon Water. U kunt de folder van het Leids Diaconaal Project 2022 ronde het thema Schoon Water hier downloaden.

 

BijlageGrootte
PDF-pictogram folder_a5_schoon_water_2022-web.pdf513.05 KB