Onze nieuwe fondsenwerver

Sinds begin oktober kunnen we een beroep doen op onze kersverse fondsenwerver Monniek Leendertse. Voor ons is het een geruststellende gedachte dat we die belangrijke taak aan haar kunnen toevertrouwen. Monniek is zich nog aan het oriënteren in het doolhof aan activiteiten, projecten en partnerorganisaties van De Bakkerij, maar om het ijs vast te breken stelt ze zich graag even aan u voor:

Kennismaking

Bij mijn eerste kennismaking raakte ik direct onder de indruk van de passie en bereidheid van Leidenaren om zich in te zetten voor de hulp aan stadsgenoten. Ik was op bezoek in De Bakkerij vanwege de vacature voor een fondsenwerver. Natuurlijk, er is geld nodig voor al die hulpacties, en dat ligt niet zomaar voor het oprapen. Na een aantal goede gesprekken besloten de coördinator en het bestuur mij als fondsenwerver voor het Diaconaal Centrum aan te stellen. Inmiddels ben ik een aantal uren per week werkzaam in en voor De Bakkerij. 

Achtergrond

Omdat ik ben opgegroeid in een pastorie, was ik al jong vertrouwd met pastoraat en diaconaat. Anderen helpen hoorde er gewoon bij. In 2005, toen mijn drie kinderen al schoolgaand waren, begon ik vanuit mijn kantoor in Zoetermeer tekstuele en secretariële ondersteuning te geven aan goededoelenorganisaties. Ik help hen donateurs te werven en te behouden. Ik vind dat een mooie taak. 

Brug

Als fondsenwerver ben ik namelijk de brug tussen gevers en ontvangers. Ik bied anderen de gelegenheid om voor hun medemens van betekenis te zijn. Daarbij vind ik respect, dankbaarheid en zorgvuldigheid de belangrijkste voorwaarden. Zo hoop ik ook voor het werk van De Bakkerij van nut te zijn. Wie vragen voor mij heeft, kan mij vinden in De Bakkerij, of via mleendertse[at]debakkerijleiden[dot]nl.