Paasbrodenactie 2021 succesvol afgerond

foto's Henriëtte van den Broek en Ton Snepvangers

Dit jaar was er weer de tweejaarlijkse Paasbrodenactie van De Bakkerij. De Paasbrodenactie kent al een lange traditie sinds de opening van het Diaconaal Centrum in zijn huidige vorm. 
De Bakkerij ontleent niet voor niets haar naam aan de oude Armenbakkerij die eeuwenlang brood bakte voor Leidse gezinnen, die in zware economische tijden maar moeilijk de eindjes aan elkaar konden knopen. 


Corona

Vanwege de coronamaatregelen verliep de actie dit jaar anders dan in voorgaande jaren. Het was dit jaar immers niet mogelijk om de bonnen voor de Paasbroden in de kerken te verkopen en de broden daar ook uit te delen. Toch wisten veel mensen de (digitale) weg naar De Bakkerij te vinden en werden de Paasbroden ‘coronaproof’ uitgedeeld of thuis bezorgd.

Een welkom steuntje in de rug voor De Bakkerij

Ook dit jaar werden de Paasbroden weer gebakken door bakkerij van Maanen. De Paasbroden werden verkocht voor € 5,-- per stuk, hiervan kwam € 1,35 ten goede aan ons Diaconaal Centrum. Met de bestelling van één of meerdere Paasbroden, zorgden ook dit jaar weer heel wat enthousiaste bestellers voor een feestelijke aanvulling op hun eigen ontbijttafel en gaven ze meteen ook het werk van De Bakkerij een welkom steuntje in de rug.

Hartelijk Dank!

Dit jaar zijn er maar liefst 646 Paasbroden besteld, waarvoor onze hartelijke dank!
We willen ook alle mensen bedanken die zich, o.a. vanuit wijkgemeenten en parochiekernen, hebben ingespannen om de Paasbrodenactie tot een goed einde te brengen.