Nieuwe bewoners in De Bakkerij

In drie werkruimten op zolder, die sinds kort zijn vrijgekomen in De Bakkerij, hebben per 1 april 2021 enkele nieuwe bewoners hun intrek genomen aan de Oude Rijn. Beide organisates zetten zich, net als de andere bewoners en partnerorganisates in het pand, in voor kwetsbare groepen in onze samenleving en hebben veel gemeen met enkele naaste buren op de zolderverdieping, waaronder Stichting Urgente Noden en Humanitas. Korte informele lijntjes kunnen in onze ervaring de hulpverlening van al deze organisaties alleen maar ten goede komen.  

Stichting Voor elkaar Leiden

Als eerste noemen we Stichting Voor Elkaar Leiden e.o. Dit is een christelijke vrijwilligersorganisatie die in Leidse regio programma’s organiseert als: SchuldHulpMaatjeJobHulpMaatjeHulp in Praktijk (Hip Helpt), Serve the City SinterklaasactieRelatiecursussen en de Fietskliniek. Daarnaast verzorgen zij ook de GIDS netwerkontbijten. In 2020 werd door zo’n 450 vrijwilligers hulp geboden aan 900 volwassenen en kinderen. De organisatie heeft een team van drie coördinatoren die aanspreekpunt zijn: Barbera Bikker (hoofdcoördinator), Marc Aldewereld (SchuldHulpMaatje) en Maartje Harinck (JobHulpMaatje en Hip Helpt).


v.l.n.r. Marc, Maartje en Barbera op hun nieuwe stek in De Bakkerij 

“We zijn blij dat we nu een plekje hebben in De Bakkerij. Er zijn veel sociale organisaties in Leiden actief, ieder met zijn eigen expertise en meerwaarde. Het is belangrijk dat je elkaar goed weet te vinden. Dat we nu in De Bakkerij zitten, dat gaat ons daarbij helpen, beide kanten op.”, aldus Barbera Bikker. 
Meer info en contactgegevens: www.voorelkaarleiden.nl

Schuldhulpmaatje

De tweede bewoner is de landelijke vereniging SchuldHulpMaatje. Zij faciliteert en ondersteunt de leden: de locaties die in hun stad of gemeente uitvoering geven aan de missie om mensen met schulden dankzij de inzet van geschoolde vrijwilligers met raad en daad bij te staan. SchuldHulpMaatje landelijk vindt het belangrijk om goed contact te houden met de praktijk “op de werkvloer”. Op meerdere plaatsen in Nederland trekken ze daarom ook qua werkruimte op met lokale organisaties. 
Meer info: www.schuldhulpmaatje.nl