Diaconale opsteker vanuit het Bisdom Rotterdam

Vanwege de coronacrisis kreeg de zevende editie van de Diaconieprijs ‘Brood en Rozen’ van het Bisdom Rotterdam dit jaar een heel ander karakter dan was voorzien. Geen prijzen voor winnaars in verschillende categorieën, maar Elisabethcertificaten voor 72 diaconale initiatieven, die tijdens de eerste besmettingsgolf werden ondernomen door parochies of instellingen, waaronder ook een viertal diaconale activiteiten in Leiden. 

Online uitreiking

De Elisabethcertificaten werden op zaterdag 14 november 2020 symbolisch uitgereikt tijdens een online bijeenkomst van het bisdom Rotterdam door Mgr. J. van den Hende. Desirée Krikhaar hield ter inleiding van de uitreiking een lezing rond de werken van barmhartigheid en de Heilige Elisabeth van Thüringen. De Bakkerij mag voor de acties “Tassen voor Toppers” en “Voedselbank zoekt Hamsteraars m/v” een diocesaan certificaat tegemoet zien.