Zomer 2020 in een tasje

Foto's Melle van der Wildt

‘Kijk nou! Er zit nog zonnebrand bij ook!’ klinkt er vanachter een deur van het Sociaal Pension in Leiden. We hebben bij deze man net een cadeautasje gebracht vol met zomerspullen. De jongeren van M25 Leiden gaan op vrijdag 19 juni alle deuren langs om iedereen persoonlijk een tasje te geven. Een tasje met zonnebrand, een mondkapje, een zonnebril, hygiënische handgel, een bidon en een cadeaukaart van de Hema. Hiervoor zijn we al bij de Nieuwe Energie geweest waar we de tasjes aan de bewoners van de maatschappelijke opvang uit konden delen. 

We denken aan jullie

En dat allemaal omdat de jaarlijkse boottocht van M25 Leiden niet door kon gaan. Elk jaar wordt hier enorm naar uitgekeken en elk jaar is het weer een feestje. Het voelde niet goed om deze activiteit zomaar af te blazen, we wilden alle gasten laten weten dat we aan ze denken en ze volgend jaar hopelijk weer mogen verwelkomen op de boot. Dus zijn de jongeren van M25 druk bezig geweest met het nadenken over een alternatief. Dat werd het zomertasje vol zomerspullen.

Volgend jaar weer met de boot

En de reacties zijn enthousiast! Terwijl we nog bezig zijn met uitdelen komt er al een selfie met een tasje binnen bij straatpastor Femke Post. De zonnebrillen gaan meteen op en ook het mondkapje wordt meteen in gebruik genomen. Tijdens het uitdelen komt er iemand achter dat er ook een cadeaukaart inzit en dat wordt al snel bij iedereen bekend gemaakt. Laten we hopen dat we volgend jaar weer een gezellige boottocht kunnen maken met z’n allen! 

We konden al deze tasjes vullen dankzij bijdragen van: Fonds 1818, Dioraphte, Eigenwijsfonds, de Leidse Maatschappij van Weldadigheid en H.L. Druckerfonds.

Carijn Westeneng
Projectmedewerker M25 Leiden Regio