Na bijna 28 jaar

Na bijna 28 jaar heeft Henriëtte van den Broek haar taak als scribent van de Diaconiepagina in het Leids Kerkblad neergelegd. In november 1992 verscheen haar eerst Diaconiepagina. Ze heeft daarnaast ook nog zes en half jaar de rubriek Jeugd en Jongeren verzorgd, was tien jaar secretaris van de redactie van het kerkblad en heeft ook nog een jaar meegedraaid in het College van Correctrices.

In het najaar van 1992 vroegen ds. Anton Dronkers en Peterhans van den Broek (ook toen voorzitter van de Diaconie) Henriëtte om op de Diaconiepagina van het Leids Kerkblad te schrijven over van alles wat er in en rond het Diaconaal Centrum De Bakkerij gebeurde. En zo is het begonnen. Van een nummer in zwart/wit, met knip- en plakwerk voor de plaatjes naar een Diaconiepagina in kleur, met foto’s. Het was leuk werk, maar meestal ook een puzzel om binnen de limiet van 1350 woorden te blijven! 

Ze kwam al die jaren veel in De Bakkerij voor allerhande bezigheden, maar de laatste tijd, en zeker na het afscheid van Jacqueline Schoonwater, heeft ze naar haar gevoel minder feeling met het gebeuren daar. Dat vindt ze niet erg, maar dat maakt het wel lastiger om op de hoogte te zijn en informatie voor de Diaconiepagina te verzamelen. 

Vandaar dat ze het bestuur van de Diaconie en de redactie van het Leidse Kerkblad onlangs heeft laten weten dat ze het nu welletjes vindt. Na bijna 28 jaar - haar eerste pagina verscheen in november 1992 - stopt ze ermee. Paula van Kalmthout, onze projectmedewerker van Oma gaat op stap, zal het stokje van Henriëtte overnemen en na de vakantieperiode zullen we haar vanuit De Bakkerij op gepaste wijze bedanken voor die jarenlange inspanningen om het verhaal van ons centrum bekend te maken onder de lezers van het Leids Kerkblad.

Ondertussen blijft ze nog altijd volop actief in en rond De Bakkerij. Zo blijft ze voorzitter van De Goemoers, het College van Vrouwenkraammoeders dat zich bezig houdt met de inzameling van babyspullen en uitgifte babypakketten in De Bakkerij en als secretaris van de Stichting Straatpastoraat Leiden. En... oh ja, het archief van de Diaconie is ook nog niet helemaal uitgezocht….