De nieuwe heet Rob

Op zoek naar een andere baan, toe aan een nieuwe uitdaging, stuurde Rob Rijsdijk een jaar geleden een sollicitatie naar de Diaconie, voor de functie van conciërge in De Bakkerij. Op dat moment was er nog geen vacature, dus zijn brief werd een jaar lang in portefeuille gehouden. Toen in januari 2020 de sollicitatieprocedure in verband met het pensioen van Jan van Houwelingen van start ging, kwam de brief weer boven tafel. Rob werd uitgenodigd voor een gesprek en vanaf 1 mei 2020 is hij de nieuwe conciërge in De Bakkerij.

Inwerken in Coronatijd

De maand mei werd hij ingewerkt door Jan, hoewel dat in deze coronatijd anders dan anders ging. De Bakkerij is op dit moment niet het drukke centrum, waar mensen in en uit lopen, met elkaar koffie drinken of vergaderen. Het is er stil en er wordt nog veel thuis gewerkt. Als ik met Rob spreek, na Jan’s afscheid, is hij net begonnen in zijn eentje: ‘Ik word nu als het ware pas écht in het diepe gegooid! Nu moet ik het echt alleen doen’. Gelukkig is het een rustige middag en lukt het hem prima om voor het eerst telefoontjes door te verbinden.

Lekker bezig

Rob werkte 30 jaar in het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp in de logistiek. Hij zorgde bijvoorbeeld dat de juiste producten terecht kwamen bij de artsen en verpleegafdelingen en loste problemen op wanneer dat stagneerde. ‘Ik ben een doener en hou van organiseren, van lekker bezig zijn en zorgen dat alles goed loopt. Ik ben een regelneef’, zegt hij en dat kan goed van pas komen in De Bakkerij. Hij weet wat van computers en elektriciteit en vindt schilderen ook leuk. Het is nog wel even wennen dat, wanneer hij met iets bezig is, mensen tussendoor met allerlei vragen en karweitjes naar hem toekomen. Maar dat zal best lukken.