Dag Jan!

Foto's Tamara Breton en Rober-Jan Rijsdijk

Op donderdagochtend 4 juni zijn de medewerkers van het Diaconaal Team van De Bakkerij druk in de weer om conciërge Jan van Houwelingen te verrassen op zijn laatste werkdag. En hij wás aangenaam verrast: met een verwijzing naar een eerdere sollicitatie bij de BVD kwam het thema 007 – James Bond terug in de versiering van het gebouw: vlaggetjes, ballonnen, posters waarop onze eigen ‘secret service agent’ Jan (The name is Jan, just Jan) vele malen zichtbaar was in de verschillende ruimtes van De Bakkerij. Zijn eigen bureau was omgetoverd in een Pensioen Zone – Niet Storen – en met gemengde gevoelens werd het Jan steeds duidelijker dat, na bijna 8 jaar, dit toch echt een dag van afscheid zou worden. Vanwege corona minder groots en uitgebreid dan eerder gepland, maar niet minder persoonlijk.

Koffie met Pensionadotaart en afscheid in Coronastile 

Rond half 11 is er in groepjes een gezellige koffietafel met een speciale pensionado taart, en door de dag heen lopen enkele aanwezige bewoners langs bij Jan om gedag te zeggen. Rond 5 uur wordt er met het dagelijks bestuur en het diaconaal team, volledig corona-proof, samen geborreld en gegeten. Cobie, Jan’s ega is inmiddels aangeschoven en voordat Karalis langskomt met het eten loopt Coördinator Ton Snepvangers Jan’s leven in De Bakkerij in dichtvorm nog even langs, benoemt zijn immer trouwe en vriendelijke behulpzaamheid, humor en bescheidenheid en geeft voorzitter Peterhans van den Broek nog even een uitleg over de adellijke oorsprong van het beroep van conciërge. Bedankt Jan!

Er zijn allerlei cadeautjes voor de vertrekkende conciërge: een exclusief ‘De Bakkerij’ mondkapje, fietstassen, een bijdrage voor een nieuwe fiets, wijn, bloemen, een mooie bundel kaarten van bewoners (organisaties in de De Bakkerij) en vrijwilligers die nu niet langs konden komen, maar Jan uiteraard alle goeds toewensen. Maar het mooist is toch wel de sleutelhanger met het Bakkerij logo, die Jan meteen aan zijn sleutelbos hangt en die sinds vandaag toch wel een stuk lichter is geworden …  Na de koffie met een heerlijk stuk Tiramisu zwaaien we Jan en zijn vrouw Cobie nog even uit. 

Beste Jan, geniet van je welverdiende pensioen en weet dat de deuren van De Bakkerij altijd voor je open staan!