Diaconaal Weekend start met kledingactie

Het Diaconaal Weekend 2019 staat in het teken van ontmoeting, samenwerking en actie in het kader van Leiden Compassiestad. Diaconaal Centrum De Bakkerij en de gemeenschap van de Mimar Sinan Moskee in Leiden slaan de handen ineen om samen kleding in te zamelen voor arme gezinnen in Oekraïne. Op zaterdag 9 november wordt de ingezamelde kleding gesorteerd door jongeren van M25 Leiden en de Mimar Sinan Moskee en klaargemaakt voor het transport van Stichting Werkgroep De Ruyter in Rijnsburg. Diezelfde dag houdt de moskee aan de Curaçaostraat te Leiden van 11.00 tot 16.00 uur voor alle belangstellenden open huis.

Open huis en rondleiding

De moskee Mimar Sinan houdt op 9 november open huis en iedereen wordt uitgenodigd voor een rondleiding in dit indrukwekkende en gastvrije gebedshuis.

Workshop Ebru schilderen

Maak kennis met de fascinerende techniek van het marmeren of Ebru schilderen. Een eeuwenoude volkskunst uit Turkije.

Kledingactie

Jongeren van het project M25 Leiden en van de Mimar Sinan Moskee bereiden in samenwerking met Stichting Werkgroep De Ruyter uit Rijnsburg een kledingtransport voor Oekraïne.

U kunt kleding inleveren
van maandag 14 oktober t/m vrijdag 8 november 2019 
bij de Mimar Sinan Moskee, Curaçaostraat 3 te Leiden.

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 14:00 -19:00 uur
zaterdag en zondag 10:00 - 14:00 uur

Doe ook mee!

Dus creëer weer wat ruimte in uw kledingkasten en kom op zaterdag 9 november ook naar de Mimar Sinan Moskee in Leiden voor een gastvrij onthaal en een creatieve en informatieve middag! 
 

BijlageGrootte
PDF-pictogram diaconaal_weekend_2019_flyer-web.pdf341.84 KB