Jaarverslag 2018-2019 Oma gaat op Stap

Negentig jaar en nu heet ze mij hartelijk welkom in haar nieuwe appartement. Ze geeft aan nog wat gespannen te zijn, ze woont hier nu vier maanden, mist haar tuin uit haar vorige woonhuis erg en kan maar niet wennen in haar nieuwe omgeving. „Een hele omslag”, zegt ze. „Ik woon nu opeens op tien hoog, met een balkon dat veel wind vangt. Haar huisarts en één van haar kinderen hebben aangedrongen op deze verandering. „Ja,” zegt ze, „vroeger riep ik ook wel eens: Ooit ga ik hier wonen, op deze plek. ”Nu het zover is, blijft het onwennig, en voelt ze zich heel kwetsbaar, zo alleen op zo’n hoge verdieping.

Een kort citaat uit één van de miniatuurtjes uit het Jaarverslag 2018-2019 van het project Oma gaat op Stap. Het tweede projectjaar is succesvol afgerond met in totaal 276 uitstapjes naar de meest uiteenlopende bestemmingen. Er zijn 37 vrijwilligers actief geweest en er is een niet-pluistraining georganiseerd om waar mogelijk verborgen hulpvragen vroegtijdig te kunnen signaleren. U kunt het verslag hier downloaden en meer lezen over de activiteiten van het afgelopen jaar.