Vrouwendag Leiden 2017 geeft wind onder de vleugels

Foto’s: RobBeurseFotografie

Stichting Vrouwennetwerk Leiden e.o. organiseerde op zondag 5 maart voor de vijfde maal op rij de viering van de Internationale Vrouwendag (8 maart) in het Leidse stadhuis. De dag werd druk bezocht door ruim 260 vrouwen. Het  thema was dit jaar: ‘Gelijke beloning, gelijke kansen’.In de Burgerzaal was er de hele middag gelegenheid tot netwerken en stonden informatie-stands opgesteld van diverse organisaties en politieke partijen.  
Het programma in de Raadzaal werd geopend door wethouder Roos van Gelderen gevolgd door een inleiding van Josine Spits van Soroptimist International Leiden over de 3de Soroptimist-Vakvrouwenprijs. Daarna was er ruimte aan de drie genomineerden om zich te presenteren.
In het kader van het thema “Gelijke beloning, gelijke kansen” werden er daarna in groepjes minidialogen gehouden door een tiental vrouwen van het Leerwerkproject Kiezen voor werk 2.0., een samenwerkingsverband van het Vrouwennetwerk en Visie-R.


Ter afsluiting was er o.l.v. wethouder Roos van Gelderen door een aantal vrouwelijke gemeenteraadsleden een discussie met de zaal rond stellingen over vrijwilligerswerk versus betaald werk en strategisch stemmen. Van de drie genomineerden was Liza Soffner met haar stichting Sportenderwijs de overtuigende winnares van zowel de Vakvrouwenprijs als de voor het eerst uitgereikte Publiekprijs. Zij ontving uit handen van wethouder Marleen Damen een cheque van 1000 euro en het beeld Zuidenwind gemaakt door keramiste Leni Venne. Het kunstwerk draagt de gedachte achter de prijs uit: wind onder de vleugels geven. De Publieksprijs van 500 euro ten bate van een maatschappelijk doel werd beschikbaar gesteld door Rotary Leiden.Het middagprogramma werd in een ontspannen sfeer afgesloten met een drankje, fingerfood, en feestelijke klanken van de band Bon Bon Fiësta.

Voor een uitgebreid verslag: www.vrouwendagleiden.nl