Voor € 31.550,- aan Kerstbonnen aangevraagd in 2015

Begin december 2015 werd ook afgelopen jaar weer de traditionele Kerstbonnenactie gehouden. De Kerstbonnen worden jaarlijks door de Stichting Urgente Noden (SUN) Leiden en de Protestantse en Rooms Katholieke Diaconie in Diaconaal Centrum De Bakkerij uitgegeven. De bonnen gaan naar mensen of gezinnen, die het, ook in de ogen van hulpverleners, echt nodig hebben. Het zijn tegoedbonnen (van € 10), die vrij te besteden zijn in een grote supermarkt in Leiden, Leiderdorp en Voorschoten.

Aanmeldingen 2015

In 2014 werden 927 huishoudens aangemeld, die gezamenlijk in aanmerking kwamen voor 2995 bonnen. Het ging dat jaar om 364 alleenstaanden, 42 echtparen, 296 alleenstaanden met kinderen, 225 echtparen met kinderen.

Dit jaar werden 921 huishoudens aangemeld, die in aanmerking kwamen voor een totaal van 3155 boodschappenbonnen, waaronder ook 18 bonnen voor de kerstinkopen van het Inloophuis Psychiatrie. Dit keer betreft het 380 alleenstaanden, 65 echtparen, 254 alleenstaanden met kinderen en 222 echtparen met kinderen. Enerzijds zien we een stijging van het totaalbedrag aan boodschappenbonnen en anderzijds een daling van het aantal huishoudens. Dit komt, omdat aantal bonnen voor een echtpaar is verhoogd. Voorgaande jaren ontving een echtpaar € 20,-- aan bonnen, dit hebben we aangepast naar € 30,--.

Aanvragende organisaties

De aanmeldingen kwamen in 2015 van de volgende organisaties, instellingen en geloofsgemeenschappen: Activite, De Binnenvest, Brijder verslavingszorg, Cardea, Diaconie Protestantse gemeente Leiden, RK Diaconie Leiden, Nu voor Later, Fabel van de Illegaal, GGZ Kep Team, GGZ Kinderen en jeugd, GGZ Rivierduinen, GGZ wijkteams, Stichting De Haardstee, parochiekern De Hartebrug, Inloophuis Psychiatrie, ICI Voorschoten, Impegno, JES Rijnland, Jeugdbescherming, Jeugd- en gezinsteams: Bos- en Gasthuisdistrict, Binnenstad, Noord/Boerhaave en Roodenburg, Wijkgemeente Leiden Zuidwest, Leidse Binnenstadsgemeente, Leidse Studenten Ekklesia, Maranathawijk, Onderwijswinkel, Stichting Radius, Rosa Manus, Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen Leiden, Sociaal Wijkteams: Bos- en Gasthuisdistrict, Mors, Boerhaave, Noord, Roodenburg, Binnenstad, Merenwijk en Stevenshof, Volle Evangelische gemeente, Vluchtelingenwerk Leiden, Vredeskerk, Waalse Kerk Leiden.

Dankzij

De Kerstbonnenactie 2015 kon ook financieel weer succesvol worden afgerond dankzij de vrijwillige inzet en bijdragen van vrijwilligers, vrienden, fondsen en de opbrengsten van de Kerstcollecte van kerken diverse kerken in het afgelopen jaar. Waarvoor onze hartelijke dank!