Inzamelingsactie CONGO Kinshasa

Jurkje uit de mode? Broek te strak? Uitgekeken op uw schoenen? Vanaf vandaag tot 12 oktober a.s. kunt u weer uw kleding, schoenen en dekens inleveren bij Diaconaal Centrum De Bakkerij aan de Oude Rijn 44 b/c in Leiden. Openingstijden: dagelijks tussen 9:30 en 16:00 uur, op vrijdag tussen 9:30 en 12:00 uur. Foliumzuur en paracetamol zijn ook zeer welkom!

Sikkelcelanemie

M25 Leiden gaat op dinsdag 13 oktober 2015 met een tiental jongeren van het Da Vinci College (Kagerstraat) de ingezamelde kleding, schoenen en dekens controleren, sorteren en verpakken voor transport ten behoeve van Stichting Steun Kinderen Bloedarmoede Kinshasa.
Deze stichting ontfermt zich over kinderen in Kinshasa (Congo) met sikkelcelanemie. Dit is een soort chronische bloedarmoede met episoden van pijnlijke botcrisissen en aantasting van meerdere organen. Daarnaast hebben mensen met deze ziekte vaker infecties en diverse anderen complicaties. Het ziektebeeld komt vooral voor in etnische groepen uit landen waar malaria heerst.
Er is (nog) geen genezing mogelijk voor de ziekte, hoewel gentherapie als mogelijke genezingswijze in de toekomst wordt genoemd. Moderne ontwikkelingen hebben het mogelijk gemaakt dat de gemiddelde levensduur (in het westen) is opgelopen tot 46 jaar. In Congo is dat nog lang niet het geval.

Gevraagd

Naast volwassen- en kinderkleding, schoenen en dekens heeft de Stichting ook grote behoefte aan foliumzuur (vertragend effect op de ziekte) en paracetamol (pijnbestrijding)! Helpt u weer mee?

Voor meer informatie: 
E: tamarabreton[at]debakkerijleiden[dot]nl 
T: 071-514 49 65