Van Freedom Walk naar Freedom TALK

foto's Han de Bruin (www.handebruinfotografie.nl)

Het zonnetje was even weg bij de start van de Freedom Walk Leiden 2015 maar kwam snel weer terug. De wandeling van Stationsplein naar Stadhuis zou vooral langzaam moeten zijn. Praktisch omdat er royaal de tijd voor uitgetrokken was. Principieel om bewust te zijn dat de weg naar de vrijheid om tijd vraagt: niet de snelheid, maar het bewust zetten van elke stap. Niet overal dwars doorheen met de  groep, maar ruimte maken. Bovenal: vrolijk met elkaar praten.

Al pratend onderweg

De Freedom TALK inzetten. Met elkaar ideeën uitwisselen hoe de vrijheid als basiswaarde voor menselijke groei bewaakt en uitgebreid kan worden. Daarvoor waren er ook twee stops ingelast, op de Beestenmarkt en voor de Hartebrugkerk. Opmerkelijk veel moslims deden mee aan de WALK. Wat voor hen en Leiden bijzonder was is dat de verschillende moslimgemeenschappen broederlijk met elkaar opliepen.

Ontvangst op het Stadhuis

Op de stadhuistrappen begroette wethouder Roos van Gelderen de aanwezigen met een gloedvolle toespraak waarna ze de wandelaars namens B&W uitnodigde om naar de Burgerzaal te komen voor de presentatie van de folder Freedom TALK Leiden, vooraf gegaan door twee inspirerende toespraken, door de Commissaris van de Koning in Zuid Holland, drs. J. Smit en mevr. Mirjam Ates, voorzitter van Religies voor Vrede Nederland.

Freedom TALK Leiden

Het thema van de Freedom TALK folder luidt ‘Wat ons verbindt’ met in de ondertitel de verbinding met de WALK: ‘We walk the walk and we talk the talk’. De folder biedt een overzicht van activiteiten waarmee het Levensbeschouwelijk Platform en het Platform Charter for Compassion vormen van ‘verbinding’ uitwerken.
Deze folder is verkrijgbaar in kerken en moskeeën en op te vragen bij freedomtalkleiden[at]gmail[dot]com. Het gaat om ontmoetingen, activiteiten, uitwisseling, gezamenlijke betrokkenheid op maatschappelijke problemen, goede informatie over elkaars achtergronden.

 

BijlageGrootte
PDF-pictogram Freedom Talk Folder 2015.pdf1.34 MB