Internationale Vrouwendag uitbundig gevierd

Op de stralende zondag 8 maart werd de Internationale Vrouwendag in Leiden gevierd. Een regenboog van ballonnen markeerde de entree van het stadhuis, waar elke bezoeker, uiteraard alleen vrouwen, een polsbandje kreeg met de tekst: Vrouwendag 2015 schept een band(je). Niet alleen buiten, maar ook binnen sprongen de vonken er vanaf. In de Burgerzaal was een informatiemarkt met kraampjes van diverse organisaties, was een Marokkaanse theehoek, hingen posters van beroemde Leidse vrouwen uit de geschiedenis en kon je op de foto.

Creatief omgaan met je leven

Akke Timmermans, voorzitter van het Stichting Vrouwennetwerk Leiden e.o., schetste in haar openingswoorden in het kort het ontstaan van de Internationale Vrouwendag. Ze legde er de nadruk op dat vrouwen in elke levensfase  creatief moeten omgaan met hun eigen leven want 'elke vrouw is een artiest'. 
Beide vrouwelijke wethouders Roos van Gelderen en Marleen Damen riepen de meer dan 250 vrouwen op om voor zichzelf op te komen m.b.t. zorg, werk en salaris. Dat vrouwen bijvoorbeeld minder betaald krijgen dan mannen voor hetzelfde werk is toch niet meer van deze tijd!  Ook het belang van van deze dag werd aangehaald: met zoveel verschillende culturen bij elkaar te zijn en in gesprek te gaan.

Elke vrouw een artiest

Het thema 'elke vrouw een artiest' werd uitgewerkt in een aantal Creatieve Ontmoetingen en workshops. Ook was er een Japanse- en Marokkaanse theeceremonie en kon men meedoen met Afrikaanse dans of buikdansen. Zes jongeren van M25 hielden intussen een 20-tal kinderen bezig.
Aan het eind van de middag kwam iedereen bij elkaar om te proeven van de hapjes die door vrouwen uit allerlei culturen waren klaargemaakt en werd in de Burgerzaal een multiculturele modeshow gepresenteerd. De band Bonbon Fiësta speelde nog een uurtje door waarbij gedanst werd. Kortom: een geslaagde dag, georganiseerd door Stichting Vrouwennetwerk Leiden e.o., waar Jacqueline Schoonwater en Tamara Breton van De Bakkerij deel van uitmaken.
Voor meer informatie over de Vrouwendag: www.vrouwendagleiden.nl

Talent gezocht

Het Vrouwennetwerk is bovendien op zoek naar meer enthousiaste vrijwilligers.
Aanmelden kan via info[at]vrouwennetwerkleiden[dot]nl