Bram van Mil start met Jobgroups

Breed lachend zit Bram van Mil (55 jaar) achter zijn computer in de kantoortuin van De Bakkerij. Sinds eind januari inventariseert hij de mogelijkheid om ‘Jobgroups’ op te zetten vanuit De Bakkerij.

Jobgroup

Een Jobgroup is een groepje mensen dat op zoek is naar werk en elkaar daarbij helpt. Door het volgen van een zevental bijeenkomsten, waarbij professionele begeleiding aanwezig is, o.a. vanuit de HR disciplines, gaat de groep met elkaar aan de slag. Het gaat om mensen die werkloos zijn, of van baan willen of moeten veranderen, of mensen die aan het eind van hun studie nog wat hulp nodig hebben om aan een baan te komen.

In de groep kunnen zij elkaar helpen met tips en ervaringen. Bijvoorbeeld bij het opstellen van een goed curriculum vitae (CV), of de manier waarop je je presenteert bij een sollicitatie, maar ook hulp bij het opbouwen van een netwerk aan contacten of  het opdoen van wat meer zelfvertrouwen.  

Mensen gezocht

Bram van Mil zoekt nu uit welke mensen hulp nodig zouden kunnen hebben. Hij voert daarom bijvoorbeeld gesprekken met De Zijl Bedrijven, met diakenen en met Schuldhulpmaatje.

Behalve mensen die werk zoeken, zijn er ook mensen nodig die hen daarbij kunnen helpen. Bram begint daarmee in eerste instantie bij de Marewijkgemeente, waar veel ondernemende mensen te vinden zijn met praktische kennis, een netwerk en knowhow. Later zal hij ook op zoek gaan bij andere Leidse ondernemers en bedrijven.

"Het kriebelde weer"

Samen met zijn vrouw woont hij sinds kort weer in Leiden. Na wat omzwervingen kwam hij terug naar de stad om weer onder de mensen te zijn en iets zinvols te doen, ‘het kriebelde weer’. Via een familielid kwam hij terecht bij De Bakkerij, waar óók al gedacht werd over het helpen van cliënten bij het vinden van werk. 

Ervaring

Bram heeft ervaring opgedaan bij verschillende ministeries, waar hij, in verband met reorganisaties en bezuinigingen, werknemers in jobclubs begeleidde naar ander werk. Daarnaast heeft hij vanuit zijn eigen bedrijf re-integratie trajecten uitgevoerd voor een aantal grote ondernemingen.

Twee vliegen in één klap

In De Bakkerij slaat hij twee vliegen in één klap: hij heeft er een flexplek in de kantoortuin voor zijn eigen bedrijf én als vrijwilliger is hij beschikbaar voor de diaconie, om individuele werkzoekenden te helpen middels de Jobgroups. 

Vertrouwen

Bram ziet het succes van de Jobgroups met vertrouwen tegemoet. Zijn stelling is dat, wanneer iemand het zelf ook wil, er altijd mogelijkheden zijn om aan werk te komen. Het zijn vaak de nieuwe inzichten van de mensen die daarvoor zorgen.

Voor meer informatie over Jobgroups,
kijk op www.jobgroups.nl of mail naar Bram van Mil via bvanmil[at]debakkerijleiden[dot]nl.