Schitterend Valentijnsconcert aan de Mare

Op donderdag 13 februari vond er een bijzonder concert plaats in de Marekerk. Een Valentijnsconcert aan de Mare door Les Vents Atlantiques, een internationaal kamerorkest van jonge professionals uit de VS, Japan en Europa o.l.v. Rebecca Huber.

Prachtig gebaar van jonge musici

Dit - gratis - concert werd door de leden van het orkest aangeboden aan cliënten van de partnerorganisaties van Diaconaal Centrum De Bakkerij en werd mede mogelijk gemaakt door de medewerking van de diakenen en vrijwilligers van de Marewijkgemeente. Uitgenodigd werden cliënten van de Voedselbank, Exodus Leiden, De Binnenvest, Inloophuis Psychiatrie, het Straatpastoraat, Vluchtelingenwerk Leiden, Diaconie Franstalige Afrikanen, Schuldhulpmaatje, Stichting Urgente Noden en de Fabel van de Illegaal.

De sterren van de hemel

De musici speelden op authentieke instrumenten werkelijk de sterren van de hemel. Het werd een romantisch Valentijnsconcert met de Romance uit Eine Kleine Nachtmusik van Mozart en de Romance voor viool en orkest nr. 2 van Ludwig van Beethoven. De Canadese sopraan Stefanie True zong op adembenemende wijze een liefdesaria van Mozart. Ter afsluiting werd Haydns symfonie nr. 49 Passione gespeeld (zie bijgaande video-opname van Oliehoek Videoproductie).

Het aanwezige publiek genoot met volle teugen van de muziek en beloonde het orkest met een enthousiast applaus. Als dank kregen alle orkestleden naast het stripalbum “Het Geheim van De Bakkerij” uiteraard ook  een Valentijnroos mee naar huis…