Geslaagde Sinterklaasmiddag M25 Leiden

Op zoek naar verborgen schatten (foto: Melle van der Wildt)

Vluchtig bezoek van Sint en Piet

Negentien kinderen en hun vader en/of moeder, zeven enthousiaste jongeren van M25 Leiden, drie mensen van de DFA (Diaconie Franstalige Afrikanen), één vrijwillige bakker en één medewerker van M25 Leiden: meer heb je niet nodig om een leuke Sinterklaasmiddag te organiseren. Op zaterdag 1 december ging het feest van start.

Ruim op tijd!

Om 12:30 werden de slingers opgehangen, de ingrediënten voor de kruidnoten afgewogen en de overige spullen klaargezet. En om 12:55, nog voor het officiële begin van de activiteiten, komen de eerste kinderen al binnen. Een klein clubje is al snel bezig met het kneden van het deeg voor de kruidnoten, geholpen door de M25’ers. In de andere zaal worden maskers gemaakt. Maskers van Sint en Piet. Of ze spelen een spelletje Jenga. Sommige ouders helpen hun kinderen, andere zitten gezellig met elkaar te kletsen,

Waar zijn de cadeautjes?

Om 15:00 is het dan zover: tijd voor Sint en Piet. Maar wat blijkt? De cadeautjes zijn verstopt en Sint en Piet zijn er niet. Op zoek dan maar. In een rij lopen de kinderen met de jongeren van M25 door het gebouw van de Bakkerij om te de cadeautjes te vinden. Zonder succes. Alhoewel, de cadeautjes staan opeens in de zaal waar ze begonnen zijn met zoeken. Met een brief van de Sint dat hij snel weer verder moest. Jammer. Gelukkig heeft hij wel voor ieder kind een doos met kleine cadeautjes achter gelaten.