"Wil jij niet onze verjaardagskaarten verzorgen?"

Iedere maand maakt Dorien wel een of meerdere verjaardagskaarten

… dat vroeg Jacqueline Schoonwater, destijds diaconaal werker, in 2017 aan balievrijwilliger Dorien van den Wollenberg.

Creatief

Dorien heeft creatief bloed en met een achtergrond als o.a. activiteitenbegeleidster, coördinator vrijwilligers, mantelzorg in de ouderenzorg maakt ze met verschillende materialen de leukste dingen. Een uit de hand gelopen hobby, zoals ze zegt. Want inmiddels heeft zij een eigen creatief hobbyatelier KaDOotje, geeft verschillende workshops en staat soms op kleine markten.  

Een paar jaar geleden toverde zij haar woonkamer om tot winkeltje en presenteerde en verkocht haar mooie creaties tijdens een open inloop. Jacqueline Schoonwater kwam ook langs die dag, was enthousiast en vroeg Dorien: ‘zou je het niet leuk vinden de verjaardagskaarten voor het team en de vrijwilligers van De Bakkerij te maken?’ Daar hoefde zij niet lang over na te denken en zo maakt en verstuurt Dorien nu al sinds 2017 de verjaardagskaarten en verrast hiermee iedere maand wel iemand!En zo kan het soms lopen. Als Dorien geen balievrijwilliger was geworden dan had De Bakkerij nu niet zo’n enthousiaste verjaardagskaartenmaakster!

Dorien is sinds 2016 balievrijwilliger. Zij kwam bij De Bakkerij naar aanleiding van een oproepje in het Leids Kerkblad en kon direct beginnen: één keer in de twee weken op de vrijdagochtend. Een vast ritme en dat beviel haar heel goed. Sinds onder andere het steekincident vorig jaar juli heeft Dorien tijdelijk haar baliewerkzaamheden neergelegd, maar ze hoopt (na een geplande knieoperatie) in de loop van 2024 weer aan de slag te gaan.


Vivienne

Want ze vindt het mooi werk om te doen, ook al moest ze er in het begin even inkomen. Door de uitspraak van bezoekers ontstond er wel eens de, inmiddels bekende, spraakverwarring: “ik heb een afspraak met Vivienne”, waarop Dorien naar VluchtelingenWerk (VW)) belde en zei: “Ik heb iemand voor Vivienne”. 

“Vivienne? Hmm, die kennen wij niet”, zei de medewerker bij VW. Dorien vroeg dan aan de bezoeker: “weet u het zeker dat u een afspraak heeft? Er is geen Vivienne werkzaam”. Bij het doorvragen bleek dat het niet om de persoon Vivienne ging, maar om de afkorting VWN oftewel Vluchtelingen Werk Nederland!

Eens of tweemaal per jaar wordt een gezellig uitje of bijeenkomst georganiseerd voor de balievrijwilligers, Dorien weet het zeer te waarderen. Maar, zegt ze, zou het een idee zijn als vrijwilligers tijdens de bijeenkomsten kunnen meedenken over bepaalde thema’s die spelen in en om De Bakkerij? Wat Dorien betreft zou dat een leuke aanvulling zijn op de functie!

Bent u nieuwsgierig geworden naar het werk van Dorien, kijkt u eens op Instagram atelier_kadootje of Facebook onder D van den Wollenberg.