Dag Paulaaaa!

Wie moet er nu onze stukjes schrijven voor op de website, kerkblad en nieuwsbrief? 

 Na 4,5 jaar neemt onze trouwe medewerker Paula van Kalmthout afscheid. Ze solliciteerde ooit bij De Bakkerij voor de vacature van office manager, maar werd al vrij snel daarna gebeld voor het project van Oma gaat op Stap. Maar daar bleef het niet bij, ze sprong regelmatig in bij in het jongerenproject M25, schreef stukjes voor het Leids Kerkblad en de Rondom, voor de website en de nieuwsbrief en leerde de kneepjes van Ton Snepvangers om mooie rapporten, posters en folders op te maken. En als klap op de vuurpijl ging ze voor onze opvanghuizen Ubuntu en Lethemba de woonbegeleiding doen. Met soms wekelijkse hulpvragen van de mannen om mee te gaan naar de tandarts, ggz, huisarts of apotheek. En zorgen dat de mannen het huis op orde hadden of er rust in de tent kwam. En net zo goed draaide ze vele vrijwillige uren om een oma of opa te bezoeken of een uitje te organiseren. 

Duizend-dingendoekje

 Kortom: zo werd Paula ons ‘duizend-dingendoekje'. Overal inzetbaar, flexibel, sterk en altijd bereid om bij te springen. Paula gaat met haar nieuwe job een nieuwe uitdaging aan om thuiswonende hulpbehoevenden bij de organisatie Impegno te bezoeken en te begeleiden. Een baan waarmee ze nog meer haar ei kwijt kan door praktisch en concreet te kunnen helpen of een luisterend oor te bieden. Iets wat met ons diaconale werk soms behoorlijk taai en uitdagend was: om hoop te houden en te blijven bieden tegen de bureaucratie, regeltjes en toenemende complexiteit van hulp aan ongedocumenteerden, hulpvragers en zelfstandig wonende ouderen in.  U begrijpt: we gaan Paula met al haar kwaliteiten enorm missen!  Lieve Paula, heel veel dank voor al jouw inzet, tijd en aandacht, je was een fijne collega in ons diaconale team! Je weet: je bent en blijft altijd welkom aan onze koffietafel. En stiekem blijft ze nog in beeld als vrijwillig maatje voor één van de ongedocumenteerde mannen. Dat getuigt van haar betrokkenheid!  Het ga je goed lieve Paula, aDieu!