Onvergetelijke M25-projectdag in de BubbelJungle

Binnenspeeltuin, frietjes en slush puppy!

Kinderen met een kansarme achtergrond hebben niet altijd de mogelijkheid om weg te gaan met het gezin. Voor deze doelgroep hebben zeven 5de-klassers van het Stedelijk Gymnasium Leiden op tweede Pinksterdag een M25-dag in de BubbelJungle voor 15 kinderen georganiseerd. Het werd een gezellige en onvergetelijke speelmiddag met diverse activiteiten en heel veel plezier.

Binnenspeeltuin, frietjes en slush puppy!

M25-leerlingen hebben de kinderen welkom geheten en naar de tafels begeleidt waar limonade en wat lekkers klaar stond. Als er iets aan de hand was, konden zij naar deze tafels terugkeren. Daarna werden de kinderen vrijgelaten om te spelen. In de binnenspeeltuin en op de trampolines hebben de kinderen heerlijk kunnen spelen en springen. Ze kwamen vermoeid terug naar de tafels toen er frietjes voor ze klaar stonden. Een extra mooie verrassing was dat de eigenaar van de BubbelJungle naar de leerlingen kwam toe om te vertellen dat alle kinderen (naast extra lasergamen) ook een gratis slush puppy en gratis mochten Golf in the Dark midgetgolfen. Dat was erg aardig!  

Toen de frietjes op waren, werd de groep in tweeën gesplitst, om te lasergamen. Terwijl de ene groep stond te lasergamen kon de andere groep de pinguïnrace doen. Dit vonden ze ook erg leuk want daar waren prijzen te winnen zoals weer een leuke terugkomdag naar de BubbelJungle. 

Een echte vriend

Ook al was het midgetgolfen voor de kinderen nieuw, ze kregen het al snel onder de knie en gingen onderling de strijd met elkaar aan. En zo werden vriendschappen gesloten tussen oudere en jongere kinderen. Je bent een ‘echte vriend’ werd gezegd door de kinderen aan de leerlingen.                                                  

Bij het afscheid werden daarom stevige knuffels gegeven en een kleinigheidje meegegeven voor thuis. Hét recept voor een supergezellige middag!

Onvergetelijke dag

Samen met de Speelgoedbank, Voedselbank Leiden, JES Rijnland en leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Leiden zorgde iedereen voor een onvergetelijke dag voor de kinderen, mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Fonds Sint Maarten.