Een weekje Roemenië!

Van 8 t/m 15 maart waren Jacqueline Schoonwater en Henriëtte van den Broek weer in Targu Mures in Roemenië. Vele jaren, sinds 1989, is er door de Leidse Diaconie en vanuit wijkgemeenten hulp gegeven aan kerken in en rond Targu Mures. Omdat velen in Leiden betrokken waren of zijn bij Roemenië delen wij hier onze verslagen.

Wat we er deden? We haalden natuurlijk oude vriendschapsbanden aan met Ilona Fülop, Erika Hidi en Pal en Sonia Kikeli. We zagen de nieuwe ontwikkelingen in het bejaardenhuis Casa Diaconala, waar nu ook een ruimte is voor de opvang van straatkinderen (Picihuis). We maakten een vrolijke workshop Gezond Leven mee voor de arme gezinnen en we bezochten het gastenverblijf-in-wording. Met bijdragen van fondsen en giften van particulieren, waarvoor dank, konden we ook nog een aantal nuttige zaken regelen.

U leest erover in de bijgevoegde verslagen:

Het Casa Diaconala

Het Guesthouse

Het Picihuis

De Poor Families

De Workshop Gezond Leven