Mijn monument is jouw monument

De Bakkerij opent haar deuren op zaterdag 11 september 2021 van 12:00 tot 17:00 uur tijdens de Open Monumentendagen 2021. Thema van dit jaar is "Mijn monument is jouw monument". Bezoekers worden van harte uitgenodigd om kennis te maken met de rijke geschiedenis van onze panden op het terrein van zorg en hulpverlening in heden en verleden.

Bezoek de gerestaureerde Goemoerskamer, waar het College van VrouwenKraammoeders al sinds 1582 aan kraamvrouwen met een minmuminkomen materiële ondersteuning biedt tot op de dag van vandaag.

Bekijk de ovens van de oude Armenbakkerij en laat u informeren over diverse groepen in onze Leidse samenleving die op dit moment nog mede vanuit De Bakkerij ondersteund worden via allerlei activiteiten en vormen van hulpverlening.

U kunt i.v.m. coronamaatregelen een tijd reserveren via de website van Open Monumentendag Leiden.