M25 klimmers, toppers en abseilers

Een lange slinger fietsende kinderen rijdt op zaterdagmiddag 18 september door Leiden. Opgewekt en vrolijk zijn ze op weg naar het Klimpark bij de Vlietlanden. De jongeren van M25 Leiden hebben hard hun best gedaan een leuke middag te organiseren voor de kinderen van JES Rijnland. Eenmaal aangekomen bij het Klimpark is het eerst tijd voor een instructie. Want voordat je gaat klimmen op 4 meter, 7 meter of zelfs 11 meter hoogte moet je wel weten hoe je dat veilig moet doen. Topper!

De kinderen mogen eerst op een oefenparcours even oefenen en dan is het toch echt tijd om de hoogte in te gaan. Over en weer wordt iedereen aangemoedigd, juist ook als het spannend is. Overal zijn kreten te horen van de M25’ers als: ‘Ja, goed zo!’ En: ‘Topper!’ Maar ook andersom worden de jongeren aangemoedigd. Een van de jongeren schrijft:

‘Ik vond zelf de 11 meter hoge baan een beetje eng, maar elke keer werd er een hand naar me uitgestoken door een van de kinderen, of riepen ze behulpzame dingen toe. 
Ook naar elkaar gebeurde dit, en ik denk dat dat is wat de dag heeft laten slagen.' Dat kan beter

Tussen het klimmen door is er tijd om even wat te eten en te drinken en elkaar over te halen om tóch nog wat hoger te gaan klimmen.
Aan het eind van de middag fietsen we met z’n allen weer terug naar Leiden, moe van al het klimmen maar ook vol verhalen.