VredesOntmoeting zaterdag 21 september 16.00 Stadhuisplein

VredesOntmoeting 21 september 2024, Stadhuisplein Leiden

In 2008 stonden een paar mensen aan de wieg van de Leidse Vredeswake. De eerste keer met 8 mensen. In alle stilte. Inmiddels is dit uitgegroeid en staan er wel 100 mensen bij de VredesOntmoeting op het Stadhuisplein. Een waardevolle traditie om vast te houden, te delen en door te geven aan eenieder in Leiden. 

Dit jaar is het thema 'Samen voor Vrede. Nù' 

De urgentie van vrede en gerechtigheid is levensgroot. Kijkend naar de wereld om ons heen is de roep om verandering luider dan ooit tevoren. We staan voor uitdagingen, maar er zijn absoluut ook mogelijkheden voor positieve acties. We ontdekken hoe we, geleid door menselijke waardigheid en solidariteit, een pad naar vrede kunnen banen, zelfs te midden van de meest turbulente tijden. Om samen een vreedzamere toekomst te kunnen bouwen. De tijd dringt, we moeten nù in beweging komen!

Voor de VredesOntmoeting hebben we dit jaar weer vier sprekers uitgenodigd die vanuit een persoonlijke invalshoek een korte uiteenzetting geven over een lokaal onderwerp mbt gerechtigheid binnen de Leidse samenleving; een wethouder, een dominee, een moslim en een klimaatactivist. De bijdragen worden afgewisseld met een spetterend koor en meditatieve stilte. Hoe de Leidse vrede eruitziet en tot stand komt, gaat iedereen aan.

 

U komt toch ook?

 

Zaterdag 21 september 2024

16.00 - 17.00 uur

Stadhuisplein, Leiden