Nieuws

  • Diaconale geschiedenis van Hervormd Leiden in boek

    Op 18 september 2024 overhandigde Peterhans van den Broek de eerste exemplaren van zijn boek Vrouwe Barmhartigheid in de kou aan ds. Karin van den Broeke, programmaleider van Kerk in Actie, en aan Bert Verweij, waarnemend voorzitter van de Diaconie van de Protestantse Gemeente te Leiden. Het boek beschrijft de jaren 1945 tot 1980 van de Hervormde Diaconie van Leiden.

  • BuurtBuik verhuist!

    Na een jaar koken en eten in De Bakkerij groeit BuurtBuik uit zijn jasje. Gelukkig is er op een steenworp afstand een nieuwe locatie gevonden waar BuurtBuik door kan gaan om iedere zondagmiddag heerlijke buurtmaaltijden te bereiden.

    Bent u al een trouwe bezoeker, of bent u juist nieuwsgierig of kunt u wel een fijne en gratis invulling van uw zondagmiddag gebruiken?

     

    Vanaf zondag 6 oktober vinden de maaltijden plaats aan de Hooglandsekerkgracht 17b.

     

  • ’t is weer voorbij die mooie zomer!

    Ook afgelopen zomer konden 8 kinderen en jongeren uit gezinnen met een smalle beurs op zeilvakantie gaan bij Zeilcentrum “de Wijde Aa”. Dit initiatief is zeven jaar geleden ontstaan in samenwerking met Diaconaal Centrum De Bakkerij en financieel mogelijk gemaakt door Kansfonds. En wat hebben ze allemaal weer genoten!

  • Vrede onder de zon? ~ VredesOntmoeting 2024

    Samen voor Vrede. Nù! Met deze exclamatie riep vredesorganisatie PAX inwoners van Nederland op om in de week van 14 t/m 22 september actie te voeren, in beweging te komen of juist stil te staan bij vrede. Om échte impact te hebben op het wereldtoneel, moet je bij jezelf beginnen. Dus vroegen wij in Leiden op de zonovergoten zaterdagmiddag vooral aandacht voor een vreedzame stad, buurt en straat.