Nieuws

 • Het nieuwe Avondmaalsproject

  Onder de titel "Help me te zijn wie ik ben!" vragen we dit jaar in het kader van het nieuwe Avondmaalsproject van de Protestantse gemeente Leiden aandacht voor een bijzonder project ter ondersteuning van mensen met een intellectuele beperking in Nicaragua. Nicaragua is een van de armste landen in Midden-Amerika. Zorg en aandacht voor mensen met een intellectuele beperking en hun naaste familie is er nauwelijks. 

 • Samen Leven, Samen Eten

  Foto's Melle van der Wildt

  Op dinsdag 13 maart gaf Yiri Bloemkolk, projectmedewerker van M25 Leiden, in de Marekerk het startsein voor een ontmoetingsmaaltijd voor oud- en nieuwkomers in onze regio onder het motto ‘Samen Leven, Samen Eten’. Nieuwkomers en jongeren van M25 Leiden maakten eten klaar uit diverse culturen voor een uitgebreid en kleurrijk buffet met gerechten uit Syrië, Libanon, Mexico en de Verenigde Staten. Tijdens de maaltijd werd er doorlopend muziek gespeeld en er was ook een gezellige kinderhoek.

 • Vrouwendag 2018: kleurrijk en geslaagd!

  Foto's Evelien Schoondergang

  Op 11 maart 2018 kwamen bijna 200 vrouwen naar het Stadhuis van Leiden om rond het thema Heldinnen van alledag stil te staan bij Internationale Vrouwendag. De feestelijke ballonnenboog op het bordes van het Stadhuis lokte hen de trap op naar boven. In de ochtend viel de nodige regen, maar 's middags kwam iedereen opgewekt binnen door de stralende zon. Camera’s klikten en selfies werden wereldwijd naar familie en vrienden gestuurd. Die stralende sfeer bleef de gehele middag de bijeenkomst opluisteren.

 • "Onder anderen" maakte tongen los

  In 2017 speelden de acteurs van Mobiel Theater Geurend Hooi in samenwerking met M25 Leiden al weer zo’n 16 keer, voor meer dan 900 mensen de spraakmakende voorstelling ‘Onder anderen’. Basis voor het raamwerk van de voorstelling waren de verhalen van jongeren, hulpverleners, vluchtelingen en zelfs die van familie van uitgereisde IS strijders. Zij vormden samen de inspiratiebronnen voor het ‘grote verhaal’.