Nieuws

 • Songs of Freedom druk bezocht

  Foto Melle van der Wildt

  Op zaterdag 30 juni vierden zo’n tweeduizend bezoekers uitbundig de afschaffing van de slavernij in Suriname en Caraïbisch Nederland tijdens het Muziekfestival Songs of Freedom in de Hooglandse Kerk. De kerk was versierd met tekeningen en creatief werk van leerlingen van enkele basisscholen over de (moderne) slavernij. Er was een kinderhoek en een bescheiden tentoonstelling over de geschiedenis van de slavernij.

 • Verwendagje op de boot

  Volop enthousiaste stemmen van jongeren van de ISK klinken door in de ontmoetingsruimte  van De Bakkerij als ik op vrijdag 22 juni om 9 uur aankom. Hoe leuk is het om op de laatste dag van je stageweek wat te kunnen betekenen voor onze bijzondere gasten. Een verwendag op de boot voor gasten van het Inloophuis Psychiatrie en de maatschappelijke opvang van de Binnenvest voor dak- en thuisloze mensen. Vandaag belooft het een prachtige tocht te worden: eerst naar Alphen ad Rijn en via de Kagerplassen weer terug naar Leiden.

 • Cheques Avondmaalsproject overhandigd

  De opbrengst van het Avondmaalsproject 2017 - 2018 ‘Voor moeder en kind’ was  € 4659,14. In de Diaconievergadering van 20 juni werd een cheque met de helft van het bedrag (€ 2329,57) overhandigd aan Reina Wessels, secretaris van de SVHO-Support, de Stichting Vrijwillig Samenwerkende Hulporganisaties Ontwikkelingslanden. Reina, verrast door het bedrag, vertelde dat de SVHO-Support een samenwerking is van een aantal organisaties, opgericht door mensen die een speciale band hebben met Sri Lanka en zich inzetten om daar hulp te geven.

 • Onverwacht veel aanvragen Zomerbonnen 2018

  Eind mei werd de Zomerbonnenactie 2018 van De Bakkerij en Stichting Urgente Noden Leiden afgerond. Dit jaar meldden 38 hulpverlenende instanties in totaal 910 huishoudens aan, waaronder 322 alleenstaanden, 72 echtparen, 310 alleenstaanden met kind(eren) en 206 echtparen met kind(eren). In totaal werden dit jaar met deze actie ruim 3200 boodschappenbonnen ter waarde van € 10,- uitgereikt.