Nieuws

 • We hebben de zomer weer in onze bol

  De Protestantse Diaconie, de RK Diaconie en Stichting Urgente Noden Leiden (SUN) werkten ook in het voorjaar 2017 weer samen bij de uitgifte van de Zomerbonnen. In september werd de actie voor dit jaar definitief afgesloten. In totaal werden door hulpverlenende organisaties 3057 zomerbonnen aangevraagd voor 828 huishoudens in Leiden e.o. die maandelijks rond moeten komen van een inkomen dat onder het bestaansminimum ligt.

 • Ruim honderd bezoekers kwamen "7 kijken"

  Foto's Han de Bruin (handebruinfotografie.nl)

  Kom 7 kijken stond er op de uitnodigende flyer voor het Diaconaal Weekend. Meer dan 100 kijkers kwamen op zaterdagmiddag 11 november naar De Bakkerij. Peterhans van den Broek, voorzitter van de Protestantse Diaconie, noemde zeven een bijzonder getal: 'Sneeuwwitje en zeven dwergen, de wolf en zeven geitjes, Klein Duimpje draagt zevenmijlslaarzen, de regenboog heeft zeven kleuren, Rome is gebouwd op zeven heuvelen. De wereld werd in zeven dagen geschapen en in de Bijbel staat het getal zeven voor iets dat compleet is.

 • Diaconie Bericht november 2017

  Het nieuwe Diaconie Bericht van De Bakkerij is weer verschenen. In het novembernummer:

 • Afscheid en een nieuw begin bij Op de Kook toe

  Afscheid van Gerda

  Omdat ze het werken bij Op de Kook toe niet langer kan combineren met haar studie, heeft Gerda Pieters - met pijn in het hart - besloten per 1 oktober te stoppen bij het project. In 2012 kwam ze als stagiaire naar De Bakkerij en in 2014 werd ze als zzp-er medewerker van M25. Vanaf maart 2015 was ze projectmedewerker van Op de Kook toe, organiseerde ze vele kookateliers, waar de deelnemers goede en goedkope maaltijden leerden koken, en begeleidde ze de nodige vrijwilligers.