Nieuws

  • Vanuit de duisternis samen de weg in van het licht

    In Leiden organiseren we als De Bakkerij op dinsdagochtend 10 september 2024 samen met GGZ Rivierduinen, Cardea en Lumen een wandeling naar het licht om stil te staan bij de mensen die door suïcide om het leven zijn gekomen, om aandacht te vragen voor en geven aan naasten van mensen met suïcidale gedachten, en om aandacht te vragen voor en geven aan mensen die zelf te maken hebben met suïcidale gedachten. Loopt u mee?

  • Het bankje voor De Bakkerij

    Deze zomer hebben we als Bakkerij stilgestaan bij het geweldsincident van 14 juli vorig jaar. We hebben zowel met de nabestaanden als met de medewerkers binnen De Bakkerij twee herdenkingsmomenten gehouden, waarbij we stil stonden bij het gemis en verdriet. De belangrijkste leidraad hierin is dat we ons gesteund weten door de Eeuwige en door onze medemens: u als kerken, kerkleden en inwoners van Leiden. "Overwin het kwade door het goede" blijft de opdracht en visie van waaruit we ons werk van barmhartigheid blijven uitvoeren- mede dankzij uw hulp!

  • Zomerbonnenactie 2024 afgerond!

    Jaarlijks organiseert De Bakkerij samen met de Stichting Urgente Noden de Zomerbonnenactie. Wat is er fijner dan de zomer te beginnen met een extraatje?
    Of om ook eens een ijsje of wat lekkers voor je kinderen te kopen? Voor minima is dit niet vanzelfsprekend. Daarom is de Zomerbonnenactie een welkome aanvulling en een 'onverwacht cadeautje' voor deze doelgroep. Dit jaar meldden 44 hulpverlenende instanties in de regio Leiden weer vele huishoudens aan.
    In totaal zijn met deze actie 5.647 boodschappenbonnen ter waarde van €10 uitgereikt. Dat zijn 744 bonnen meer dan in 2023.

  • Het ruime sop met M25

    Afgelopen juni was het weer zover: M25 Leiden ging met een groep enthousiaste gymnasiasten het water op voor de jaarlijkse boottocht voor dak-en thuislozen