Winter aan de Langegracht

M25 in lockdown zorgt voor de nodige uitdagingen. Want wat gebeurt er als je met de klas zou gaan koken en uitdelen voor dak- en thuislozen maar je al vanaf half december niet meer op school komt? Dan kom je gewoon met een klein groepje naar school om toch te koken!

Stamppot

Het is begin februari als Nederland geteisterd wordt met een dik pak sneeuw. Toch komen de M25 jongeren van het Driestar College uit Leiden vandaag naar school om een winterse stamppot te maken voor de dak- en thuislozen uit Leiden. Vooraf hebben ze een boodschappenlijst gemaakt en berekend hoeveel ze van alles nodig hebben en vanmiddag kunnen ze ermee aan de slag. En wat is er toepasselijker op deze winterdag dan boerenkoolstamppot met worst? 

Coronabuffet

Iets voor zeven uur ’s avonds komen ze aan bij het Stadsbouwhuis waar al een groep staat te wachten. Op gepaste afstand gaat iedereen in de rij staan voor een bakje boerenkool en een heerlijk monchou toetje. Daarna gaat ieder weer zijn eigen weg, want een praatje na afloop zit er even niet in.
Trots op de M25’ers die door weer en wind zorgden voor een heerlijke warme maaltijd!