Tussen lockdown en vrije val

Dat is de titel van het Voortgangsverslag van de Individuele Hulp van De Bakkerij over het tweede half jaar van 2020. Het leek in de afgelopen zomer allemaal weer wat 'normaler' te kunnen worden na de intelligente lockdown van het voorjaar. Maar, zoals we inmiddels allemaal weten, verliep het helaas anders. De teugels werden na de zomer weer aangetrokken, de maatregelen stringenter.

Het werd een periode van toch doorgaan maar dan anders, van je niet laten ontmoedigen en nieuwe wegen zoeken. Diaconie is een kwestie van tijd en aandacht, trouw en vastberadenheid, maar zeker ook van geduld en creativiteit. Dat is bij individuele hulpverlening in coronatijd zeker niet anders!

Door corona hadden we ruim 40% meer aanmeldingen voor de Zomerbonnenactie, een twijfelachtig “succes” van onze jaarlijkse actie om huishoudens in Leiden en omgeving die door omstandigheden moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, een steuntje in de rug te bieden. 

Midden in coronatijd kwamen de ongedocumenteerde gasten van de Leidse bed, bad en broodvoorziening op straat te staan: een onverwachte vrije val zonder dat er op dat moment een deugdelijk vangnet voor handen was.

Maar dankzij corona nam onze crowdfundingsactie voor het Leids Ongedocumenteerde Fonds (LOF) ook een ongekende vlucht en werd er intensief samengewerkt tussen de partnerorganisaties in de stad onder de naam Comité Opvang Ongedocumenteerden Leiden (COOL). 

U kunt het allemaal nog eens rustig nalezen in het kleurrijke Voortgangverslag van onze Individuele Hulp in het afgelopen half jaar, dat u hier kunt downloaden.  

BijlageGrootte
PDF-pictogram verslag_ih_december_2020_web.pdf6.09 MB