Taste the Waste-diner smaakt naar meer

Foto: Taco van der Eb

Het Taste-the-Waste team van Milieudefensie Leiden was samen met kok Tony en twee medewerkers op zaterdag 13 december al om twee uur begonnen het diner klaar te maken dat die middag om zes uur van start zou gaan. Tony’s team was overigens een dag tevoren al druk in de weer om de maaltijd voor te bereiden.

De ingrediënten

De over-de-datum producten werden in de dagen voor het diner bij natuurwinkels en supermarkten in Leiden (Ekoplaza, Helianth, Anadolou, Spar en biologische groente en fruit marktkraam Versman) opgehaald door twee teams. Op het menu van ons diner stonden boterhammen met kaas, broccolisoep, tomatensoep, curry, verse groenten,  vers gebakken focaccias, vla en yoghurt, 'sweet' brood, thee/koffie, verse appel-, sinasappel- en grapefruitsap en smoothies met banaan.

De gasten

Er hadden zich 31 mensen aangemeld maar 43 mensen schoven uiteindelijk aan bij het diner in De Bakkerij. Het eetgezelschap was divers: jong en oud, gezinnen en mensen alleen, politici en een groepje daklozen. Tijdens het diner konden deelnemers een documentaire kijken over voedselverspilling in de wereld.
Het diner smaakte blijkbaar naar meer, want Milieudefensie Leiden is gevraagd om dit evenement regelmatig te organiseren. Met andere woorden: het was een succes!