Schuif 14 juni aan voor de Voedselbank

Gekoppeld aan de expositie van het altaarstuk 'Het Voedsel' in De Bakkerij in het kader van het programma 'Toegewijde Kunst' wordt er vanuit De Bakkerij door een groep vrijwilligers een straatmaaltijd georganiseerd op zaterdag 14 juni 2014.

Voedselbank

We vragen aandacht voor het belangrijke werk van de Voedselbank en de mensen die wekelijks afhankelijk zijn van de voedselpakketten.

Daarom wordt aan de gasten gevraagd houdbare boodschappen voor de Voedselbank mee te nemen of ter plekke een tegoedbon aan te schaffen voor enkele broodnodige artikelen.

Thema's van de straatmaaltijd zijn: bewustwording van het belang van goede voeding, het tegengaan van verspilling van voedsel en ontmoeting.

Maaltijd en meer

Op de binnenplaats van het Kinderrechtenhuis aan de Hooglandse Kerkgracht (het vroegere Weeshuis, vlakbij De Bakkerij) zullen tafels staan met een verantwoorde maaltijd, bestaande uit koude gerechten die voornamelijk bereid zijn uit de inhoud van de pakketten van de Voedselbank.

De gerechten worden klaargemaakt door kookclubs, volgens hun eigen culturele achtergrond, bijvoorbeeld de Stichting Arabische Vrouwen Narcis, de Diaconie Franstalige Afrikanen en deelnemers van de Lekker-Gezond-Goedkoop kookateliers. Het belooft een gezellige maaltijd te worden met muziek en optredens van Mobiel theater Geurend Hooi, in ruil voor wat boodschappen! 

Dus: neem wat boodschappen mee en schuif aan voor de Voedselbank op zaterdag 14 juni 2014.

Op de binnenplaats van het Kinderrechtenhuis
Hooglandse Kerkgracht 17d
tussen 12.00 uur en 14.30 uur 

Meer info: in de flyer en op de website www.toegewijdekunst.nl