Nieuws

 • Even in de schijnwerpers bij de start van het nieuwe jaar

  Foto's Melle van der Wildt

  Zoals altijd was de traditionele Nieuwjaarsontmoeting in De Bakkerij weer gezellig druk! Peterhans van den Broek, voorzitter van de Diaconie Protestantse gemeente Leiden, heette allen welkom en keek kort terug op 2018, een diaconaal jaar waarin veel gebeurde. Het afscheid van Jacqueline Schoonwater, die opgevolgd werd door Tamara Breton; Carijn Westeneng ging werken voor M25 Leiden/Regio en Petra Akkerman voor Oma gaat op stap.

 • Nieuwjaarsontmoeting 2019

  Op vrijdag 18 januari 2019 wordt het nieuwe jaar weer als vanouds ingeluid met een informele Nieuwjaarsontmoeting. Dat doen we natuurlijk met een hapje en een drankje, maar ook met de twee enthousiaste psychologen van Aemosa, die zullen vertellen over hun werk.

 • Daklozendiner aan de vooravond van Kerst

  Foto's Melle van der Wildt

  De rode loper lag uit en om 17.15 uur gingen de deuren van de Marekerk open: op woensdag 19 december 2018 genoten zo’n 170 dak- en thuislozen weer van een heerlijk oosters buffet. Een jaarlijks terugkerend gebeuren aan de vooravond van kerst, georganiseerd door Femke Post, straatpastor van Stichting Straatpastoraat Leiden en Carijn Westeneng, projectmedewerker van M25 Leiden in De Bakkerij.

 • Hulpacties voor Samos

  De Leidse Lucie Pufkus (gepensioneerd huisarts) vertrekt half december naar het Griekse eiland Samos, om daar op de medische post bij het lokale vluchtelingenkamp gratis hulp en advies te bieden. Op Samos wonen ruim 4000 vluchtelingen onder erbarmelijke omstandigheden in overvolle, vuile en onveilige kampen. Maandelijks komen er tientallen vluchtelingen bij. Lucie vroeg De Bakkerij om haar werk en dat van andere hulpverleners op Samos mede te ondersteunen en dat doen we uiteraard van harte.