Vrolijke vrijheidsliederen in Hooglandse Kerk

Foto's: Ronald van der Niet

Op zaterdag 1 juli vierden honderden mensen uitbundig de afschaffing van de slavernij in Suriname en Caribisch Nederland tijdens het Muziekfestival Songs of Freedom in de Hooglandse Kerk.
Nancy Zeefuik opende op krachtig wijze het festival door loepzuiver a capella het wereldberoemde lied van Bob Marley Redemption Song in te zetten, gevolgd door een swingend optreden van black American gospelkoor FireChoir.

De prestaties van de jeugdige dansers en zangers van BplusC oogsten veel bewondering. Cor Smit en Denise Jannah praatten de verschillende onderdelen aan elkaar, door uitleg te geven over de liedteksten, te vertellen over de gezamenlijke geschiedenis van Suriname en Nederland en korte interviews te voeren.
International Justice Mission (IJM), een mensenrechtenorganisatie die zich inzet tegen onder andere moderne slavernij en mensenhandel, vroeg aandacht voor hedendaagse vormen van slavernij.

De middag eindigde met een optreden van het gelegenheidskoor, 114 zangers die onder enthousiaste begeleiding van dirigent Tim Hermsen een aantal negrospirituals hadden ingestudeerd, met muzikale omlijsting van fluitvirtuoos Ronald Snijders en zijn band.