M25 naar Spelerij in Dieren

Op Tweede Pinksterdag gingen we met een groep kinderen van de Voedselbank en van de weekendklas van JES Rijnland naar de Spelerij-Uitvinderij in Dieren. Dit uitje werd georganiseerd door M25 Leiden, het jongerenproject van Diaconaal Centrum De Bakkerij. Ik had besloten om ook mee te doen aan deze maatschappelijke stage, omdat mijn ouders ook niet zoveel geld hadden toen ik klein was. Mijn ouders deden altijd hun best om ons op uitjes te nemen, maar dat was toch vaak erg lastig omdat ze niet zoveel verdienden. Daarom vond ik het extra leuk om aan deze stage mee te doen, omdat het ook persoonlijk voor mij was.

Wij hadden voor dit uitje de doelgroep kwetsbare kinderen gekozen, omdat we vonden dat zij ook een leuke dag uit verdienden. De dag verliep erg goed, de sfeer was gezellig en mijn groepje was erg aardig. De attracties in de Spelerij-Uitvinderij waren niet alleen geschikt voor de kinderen maar ook prima voor de begeleiders. We konden dus gezellig meedoen met de lol.
 

Het was een grote speeltuin met allemaal verschillende speeltoestellen, maar er was ook een deel binnen. In de Uitvinderij kon je maskers knutselen, een naamplaatje maken of een vorm van hout maken. Wat ik het mooiste moment van die dag vond, was toen er op een gegeven moment een aantal verschillende groepjes samen tikkertje waren gaan spelen en ik ook mee deed. Iedereen liep lachend en gillend rond. Wat ook een erg mooi moment was, was toen we broodjes gingen bakken voor lunch. Erg origineel om onze eigen lunch te maken. Kortom een fijn uitje met veel leuke momenten.

- Een leerling van Stedelijk Gymnasium Leiden -