Carijn gaat met Oma op stap

Carijn en haar oma

Soms kan het vreemd lopen. Ben je afgestudeerd en zit er niemand echt op je te wachten omdat je werkervaring mist. Je schrijft een mailtje naar De Bakkerij om die ervaring dan in ieder geval als vrijwilliger vast wat op te doen. En nauwelijks twee maanden later onderteken je je eerste arbeidsovereenkomst als projectmedewerker. Dat overkwam Carijn Westeneng toen ze zich eind februari dit jaar voor het eerst bij ons meldde. Soms komen mensen nu eenmaal 'als geroepen'. Want we hadden al snel door dat ze geknipt was voor ons nieuwe project Oma gaat op stap. Dus sinds 1 april - geen grap - maakt ze officieel deel uit van het team van De Bakkerij.

Oma gaat op stap

In het najaar van 2016 lanceerden we het basisidee van Oma gaat op stap: ouderen die nauwelijks meer alleen de deur uit kunnen de mogelijkheid bieden om dit samen met een vrijwilliger wél te kunnen doen.

Een sympathiek idee, maar dat vraagt nog wel om de nodige uitwerking, want er komt nog heel wat bij kijken. In de afgelopen maanden is er een begeleidingsgroep gevormd om na te denken over de praktische invulling van het project en zijn we op zoek gegaan naar fondsen om het project nog extra financieel te ondersteunen. Met name voor dit project is ook het vrijwilligersbeleid van De Bakkerij nog even wat aangescherpt.

Carijn was ondertussen druk bezig met het leggen van de eerste contacten met kerken, instellingen, sociale wijkteams en zorgcentra. En met het bedenken van vragen voor de intakegesprekken om straks de juiste vrijwilliger te kunnen matchen met de oudere die graag op stap wil.

Nu echt van start

Afgelopen week kregen we de toezeggingen binnen van de laatste fondsen die nog nodig waren om het project definitief uit de startblokken te krijgen. Inmiddels is de website online en zijn de folders en posters besteld bij de drukker. Dus met ingang van het Pinksterweekend kan Oma gaat op stap als een lopend vuurtje de stad veroveren.

Wilt u meer weten over de activiteiten van Oma gaat op stap?

Mail of bel dan even met Carijn:
E: cwesteneng[at]debakkerijleiden[dot]nl
T: 071- 51 44 965
W: www.omagaatopstap.nl

Met dank aan: