M25 Dagje Scheveningen met De Zonnebloem

foto's Han de Bruin (www.handebruinfotografie.nl)

Dinsdag 28 maart kwamen de M25 projectmedewerkers ruim op tijd aan bij de ontmoetingsplek, om daar al twee zeer enthousiaste deelnemers aan te treffen.
“Wij hebben elkaar 30 jaar geleden ontmoet in Scheveningen”, zo vertelde hij mij, “en zijn er al die tijd niet meer terug geweest”.
Dit beloofde een bijzonder mooie dag te worden!

Iedereen had er zin in, de weersvoorspelling was uitzonderlijk goed en er heerste dan ook al snel een echt “schoolreisjes-gevoel”. Veertien leden van De Zonnebloem afdeling Hartebrug-Lammenschans, zeven jongeren en vier begeleiders trokken in drie busjes van het Rode Kruis naar het aan de Boulevard gelegen Museum Beelden aan Zee.Na de koffie, thee of fris met appelgebak, werden de “maatjes” aan elkaar voorgesteld en mochten de duo’s op eigen gelegenheid de expositieruimtes verkennen. De vaak ruimtelijke en abstracte kunstwerken van Auke de Vries en Aura Rendon Benger boden voldoende gespreksstof tot het middaguur.Na een uitstekende lunch met pompoensoep en rijkelijk belegde boterhammen, trok de stoet via de Sprookjestuin naar de Boulevard. Even de benen strekken voor sommigen, mijmerend over de zee uitkijken voor anderen en een enkeling waagde zich aan een softijsje. Om halfvier waren we terug bij af en werd er allerhartelijkst afscheid genomen.De laatste deelnemer kreeg van de projectmedewerkers nog even een lift naar huis, omdat de regiotaxi haar ruim anderhalf uur wilde laten wachten op het aangevraagde ritje. Schandalig hoe er op zulke momenten met onze ouderen en mindervalide inwoners wordt omgegaan!
Desondanks een dag met een gouden randje voor iedereen.