Prijsbewuste gezonde recepten in zakformaat

Tijdens de kookateliers van het project Op de Kook toe van Diaconaal Centrum De Bakkerij hebben inmiddels al ruim 300 mensen weer ontdekt hoe leuk en uitdagend het is om voor weinig geld een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel te kunnen zetten. In de afgelopen maanden is er hard gewerkt om 18 recepten en tips bij elkaar te brengen in een kleurrijk 52 pagina’s tellend receptenboekje, dat deze maand onder meer wordt meegegeven in de pakketten van de Voedselbank Leiden e.o.

Diëtiste en gezondheidswetenschapper Everdien van der Leek stond garant voor het merendeel van de culinaire creaties in dit boekje. Vandaar dat aan haar ook, tijdens de Nieuwjaarsontmoeting van De Bakkerij, het eerste exemplaar van dit bundeltje zal worden overhandigd.
Projectmedewerkers Gerda Pieters en Tamara Breton hebben de gerechten allemaal nog een keer gekookt, gebakken en op borden, in kopjes en glazen gedrapeerd voor fotograaf Han de Bruin. En Ton Snepvangers, coördinator van De Bakkerij, maakte er een smakelijk boekje van.
Resultaat? Een aantrekkelijk handzaam boekje met zes supergezonde driegangenmenu’s voor max. € 2,50 per persoon.

Voor meer informatie over het Receptenboekje of deelname aan een van de kookateliers van Op de Kook toe kunt u contact opnemen met Gerda Pieters, E: gpieters[at]debakkerijleiden[dot]nl of T: 06-20589063.