Steun de kerk in het Midden-Oosten

Met de sluiting van de Noodopvang aan de Wassenaarseweg is ook het project “INTUSSEN – rondom de noodopvang” vanuit De Bakkerij tot een onverwacht einde gekomen. Inmiddels zijn de gemaakte kosten van de activiteiten in de afgelopen maanden wel afgedekt met de collecte-opbrengsten van april t/m september. Vandaar de aankondiging van een nieuw Avondmaalsproject voor de resterende maanden van dit jaar.
Een project dat naar ons idee goed aansluit bij het vorige, omdat het hier kerken en kerkelijke organisaties betreft die steun bieden aan vluchtelingen in de regio waar veel van de vluchtelingen die onderdak vonden in de Leidse Noodopvang vandaan kwamen. 

Steun de kerk in het Midden-Oosten

Kerken in Syrië hebben het moeilijk. Na vijf jaar uitzichtloze burgeroorlog zijn 12 van de 18 miljoen Syriërs op drift. Ook de kerken werden en worden nog steeds zwaar getroffen. Twee derde van hun leden is gevlucht, weg van het geweld, de armoede en ellende. Libanon, Irak en Jordanië zijn overstroomd met vluchtelingen.
De kerk in het Midden-Oosten houdt haar deuren open en biedt mensen hulp met voedselpakketten en onderdak. Ze delen wat ze hebben, maar de rek lijkt eruit.
Veel meer vluchtelingen kunnen kerken niet bergen. Toch houden ze stand, soms tegen beter weten in. Ze voelen zich vaak alleen staan.
Kerk in Actie luidde de noodklok voor deze kerken in het Midden-Oosten en organiseerde eind september van dit jaar een landelijke actieweek. Wij willen het doel van deze actieweek in Leiden graag uitbreiden tot een Avondmaalsproject voor de maanden oktober 2016 t/m april 2017. 

 

BijlageGrootte
PDF-pictogram folder_avondmaal_2016_.pdf878.28 KB